lauantaina, tammikuuta 28

1000 euron tietokone kuvausrekvisiittana


Kyllä, luit oikein. Kaunis Macbook Airini vilahtelee aina välillä kuvissa, mutta kerron teille salaisuuden. En koskaan käytä sitä eikä siinä tuskin ole akkuakaan jäljellä. Miksi näin? Kerroin noin vuosi sitten kuinka laiskuus on vienyt voiton enkä ole jaksanut opetella uutta käyttöjärjestelmää. Tilanne ei ole muuttunut miksikään.

Mulla on pari syytä tähän. Oon koko ikäni käyttänyt Windowsin järjestelmää ja tottakai sen käyttö sujuu huomattavasti helpommin. Työkoneessani on myös Windows ja se kulkee mukanani minne ikinä menenkin. Luonnollisesti kaikki blogijututkin teen työkoneella. En siis yksinkertaisesti jaksa käyttää kahta eri konetta ja vaihdella niitä vain blogijuttujen takia. Sen takia Macbook on jäänyt lojumaan kaapin perukoille tai no toimiihan se kuvausrekvisiittana ;).

Muutaman kerran oon yrittänyt opetella käyttöä, mutta aika on rajallista. Jos kiireen keskellä saa valita helpomman ja hankalamman välillä niin mä ainakin valitsen ensimmäisen vaihtoehdon. Toisaalta Macilla pystyisi varmasti tekemään kaikkia mageita juttuja plus onhan se nyt hyvä kone. Yksi syy on myös se, että Photoscape kuvanmuokkausohjelma toimii hieman erilailla ja se oli mielestäni asteen verran hankalampaa kuin Windows:ssa. Mutta kai sitä kaikkeen tottuu. 

Että näin. Viimeksi kyselin vinkkejä Macin käyttöön ja kaivoinkin vanhan postauksen esiin. Josko ottaisin tämän vuoden tavoitteeksi opetella käyttämään omaa tietokonettani.

Onko teillä käytössä työkone sekä kotikone? Vai käytättekö vain yhtä?


//Don't be lazy. Get your shit together.


SHARE:

22 kommenttia

 1. Auts! Mä taas en vaihtaisi pois Macista mistään hinnasta. Töissä käytössä Windows ja pitkän tauon jälkeen oli vaikeuksia tottua taas käyttämään sitä, mutta onnistuu kyllä jo onneksi hyvin. Silti aina työkoneella kaipailen niitä Macin ominaisuuksia, joihin Windows ei taivu. Mun vinkki olisi, että ota vaikka seuraavalla lomalla tavoitteeksi päästä sinuiksi koneesi kanssa, et varmasti tule katumaan! <3

  Ihanaa lauantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Uskon, et mullekin kävis samoin, jos vaan alkaisin harjottelen :)

   Yes, toi oli hyvä vinkki :)

   Poista
 2. Windows käytössä, en varmasti osaisi muuta käyttää 🤗 tyytyväinen koneeseeni, vaikka jo muutaman vuoden vanha mutta kovin hyvin pelittää, kopkopkop.... 😎

  Lauantain iloa 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Pääasia on, että on hyvä kone käytössä :)

   Poista
 3. Ymmärrän sua ihan täysin. Entinen koneemme kun jäi eläkkeelle mieheni halusi ostaa Macin ja kyllä vain oli haastavaa opetella tän käytön. No eipä sillä että miehenikään osaisi tätä käyttää sen paremmin. Veikkaan että isoin hyöty koneesta on vielä saamatta vaikka kone onkin meillä ollun jotain kolmisen vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Sitä pitäisi oikeasti opetella käyttämään, jos haluaa saada kaiken irti :)!

   Poista
 4. Mä käytän töissä windowsia ja kotona macia.
  Mollemat luonnistuu, mutta windows on ehkä enemmän verissä, kun sillä on aloittanut....
  Macissa paaaaaljon loogisempia ja parempia ominaisuuksia, mutta niin... paljon riippuu siitä, mitä tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mun pitäs vaa alkaa rohkeesti käyttämään sitä kotona!! :)

   Poista
 5. Eikä! En ehkä kestä :D Ostin oman macini viime keväänä ja kyllä mulla oli aluksi tosi isoja vaikeuksia käyttää tätä, etenkään kun kenelläkään tutulla ei ollut macia eikä voinut kysyä mistään apua. Mutta nyt en vaihtaisi tätä pois mistään hinnasta! Mua onkin ihmetyttänyt se, että meillä on yliopistolla muotoilijoiden cad-luokassa windows koneet (ja syynä siihen se, että osa meidän mallinnusohjelmista ei toimi kuin windowsin käyttöjärjestelmällä) ja mä olen ollut aina aamuisin ihan raivoissani, kun niiden koneiden avaaminen kestää miljoona vuotta :) Molemmista on siis kokemusta ja molemmat hallitsen, mutta kyllä mac on vienyt mun sydämeni 100 -0.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, arvaa kestänkö mä?? :)) Yes, mun on vaan nyt PAKKO! Ja nyt oon kuullu, että mac:iin saa kuulemma asetettua windows järjestelmän...hmmmm :)

   Poista
 6. Minä niin toivoisin, että voisimme luopua tästä pöytäkoneesta ja siirtyä makkiin. Vielä on käännytystyötä tehtävänä miehen suuntaan...

  VastaaPoista
 7. Apua eli en ikinä vaihda luuria omena mafiaan. Hui. Mutta on se kaunis <3 Ihanaista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mulla on puhelin taas applen enkä vaihtaisi sitä mihinkään muuhun! Hahahha!

   Poista
 8. ja siis Windows konetta myöskään ;)

  VastaaPoista
 9. Minäkään en ikinä vaihtaisi Macia enään muuhun! Nopea, ei päiviteltävää ja toimintoihin on vielä paljon tutustumista. Kuitenkin tällä pärjään todella hyvin, vaikkakaan en läheskään kaikkea vielä osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Vitsit, mun pitäs vaan ottaa se aika! Ugh!

   Poista
 10. Kaksi mäkkiä kotona... pöytäkone ja kannettava. Jos kaipaat apuja, niin tuu käymään :)

  VastaaPoista
 11. Mä en luopuisi enää Mac:sta. Muistan kun hankin ekan mietin, että opinko. No opin ja nopeasti.

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig