perjantaina, tammikuuta 13

photoscape - keltaisuuden poisto kuvista


Ajattelin vinkata toisessa TeemaKuukauden postauksessa kuvien värien säätämisestä. Itse tuskailen aika usein aiheen kanssa ja ajattelin, että tästä voisi olla hyötyä myös monelle muulle.

Luonnollisesti kuvista tulee joskus kellertäviä, vaikka säädöt olisivat kuinka kohdillaan. Varsinkin tunnelmakuvien luominen on haastavaa ja usein niistä tuleekin liian keltaisia. Photoscapella on mahdollisuus säätää värejä monella eri tavalla ja yleensä paras tulos tulee, kun käyttää kaikkia toimintoja hyvässä suhteessa. Esittelen teille neljä tapaa saada kellertävyys pois kuvista.

KELTAISUUDEN POISTO KUVISTA

Alla alkuperäinen kuva, jota lähdin muokkaamaan.

VALKAISU

Yleensä ihan ensimmäisenä, jos huomaan kuvissa värivirheitä valkaisen niitä. Photoscapessa se käy helposti valitsemalla kuinka paljon haluat poistaa väriä kuvista. Oikean lopputuloksen löytää oikeastaan vain kokeilemalla. Jos et ole tyytyväinen ensimmäisellä kerralla muista painaa oikeassa alakulmassa olevaa 'kumoa' ( undo ) -nappulaa, jonka jälkeen voit kokeilla valkaisua uudestaan.
keltaisuuden poisto kuvista photoscapeTämän jälkeen kirkastan kuvaa, jos tarve ja yleensä on.keltaisuuden poisto kuvista photoscape

keltaisuuden poisto kuvista photoscapeVALKOTASAPAINO


Photoscapessa voi myös säädellä valkotasapainoa painamalla ctrl+w tai valita se valikosta. Ruudulle ilmestyy pieni kursori, jolla pääset palauttamaan kuvan oikeat värit takaisin. Vie kursori valkoisen esineen tai esim. seinän kohdalle ja klikkaa sitä. Tässäkään ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla eri vaihtoehtoja. Tähän kuvaan löysin luonnollisimman sävyn painamalla valkoisen kynttilän keskikohtaa. 
keltaisuuden poisto kuvista photoscape

keltaisuuden poisto kuvista photoscapeVÄRILÄMPÖTILA

Värilämpötilaa säätämällä kuvista saa kylmiä tai lämpimiä. Luonnollisesti sinertävät kuvat ovat niitä kylmiä ja keltaiset lämpiä. Kannattaa olla tarkkana, ettei kuvista tule liian sinertäviä.
keltaisuuden poisto kuvista photoscape

keltaisuuden poisto kuvista photoscape

keltaisuuden poisto kuvista photoscapeVÄRITASAPAINO

Väritasapaino on mun mielestä kaikista haastavin. Yleensä käytänkin tätä ihan viimeisenä, jos tarve tai jos esim. kuva taittaa selkeästi punaiseen tai vihreään. En siis lähde poistamaan keltaisuutta tällä, vaikkakin se on mahdollista.

keltaisuuden poisto kuvista photoscape

Täppää pitää siirtää aina sitä väriä kohden mitä haluat lisää kuvaan.  Eli nyt kun on kyseessä liian keltainen kuva haluan siihen lisätä siihen sinistä. Yleensä samaan aikaan muut värisävyt alkavat elämään ja taas kokeilemalla saat säädeltyä värejä ja sävyjä. Tätä en tosiaan suosittelle kuin ihan viimeistely vaiheeseen.
keltaisuuden poisto kuvista photoscape


keltaisuuden poisto kuvista photoscapeTapoja on monia ja varmasti löytyy muitakin, mutta mulla nämä kommervenkit ovat toimineet. Näistä vaihtoehdoista omaan silmään miellyttää eniten värilämpötilalla editoitu kuva, koska keltaisuus on poissa, mutta silti kuva on lämpimän ja tunnelmallisen oloinen.

Toivottavasti tästä oli hyötyä sulle ja jos tulee jotain lisättävää niin jätä ihmeessä kommentti. Mä ainakin ja varmasti moni muukin haluaa oppia koko ajan jotain uutta.


//Yellow, yellow go away.

SHARE:

15 kommenttia

 1. Kiitti vinkistä ja Ihanaa perjantaita ❤

  VastaaPoista
 2. Todellakin on halu oppia uutta 🤗 ja taas on tullut tuskailtua kun pimeitä päiviä ollut ja kuvat myös...
  Tässä tuli pari uutta vinkkiä mitä en photoscapessa oo käyttänyt, kiitti siis 💖

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Kaikkea uutta on ihana oppia.

   Oleppas hyvä :)

   Poista
 3. Tähän aiheeseen täytyy kyllä perehtyä ajana kanssa eli kiitos vinkeistä. Macissä tuo PhotoScape on enkun kielinen eli vähän täytyy etsiä noita oikeita termejä 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mun ohjelmassa kaikki on myös englanniksi, joten helppo seurata tätä sarjaa :)

   Poista
 4. Tosiaan, käsittelyllä saa hyvää aikaiseksi kuviin :) Kiitos havannollistamisesta :)

  VastaaPoista
 5. Tuosta kuvasta tuli erinomainen käsittelyn jälkeen!

  VastaaPoista
 6. Kiitos jälleen selkeistä vinkeistä. Nyt täytyykin oikein tutustua tähän ohjelmaan!

  VastaaPoista
 7. Hyviä vinkkejä! 😊 Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 8. Siis voi että miten kiitollinen olen sinulle näistä vinkeistä! Miten suuren vaivan olet nähnyt näihin postauksiin - sain aivan uutta intoa kuvien käsittelyyn. Siis kiitos!! <3

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig