lauantaina, tammikuuta 14

miten luoda toimiva työpöytä?


Muistan vuosi sitten, kun pohdin tarvitsenko oikeasti työpöytää vai tuleeko se olemaan pelkkä taso rojuille. Oon iloinen, että toteutin visioni, sillä pöytä on ollut käytössä enemmän kuin kuvittelin. Toki rojuakin sen päälle on kertynyt, mutta suurimmaksi osaksi siitä on ollut  hyötyä. Tein tosiaan pöydän vanhasta ovesta sekä Ikean pukkijaloista. Mulla kävi aivan mieletön tuuri oven suhteen, jonka löysin FB-kirpparilta. Se oli vanhan rakennuksen varaston ovi eli hieman pienempi kuin normaalikokoinen ja mahtui just eikä melkein keittiön nurkkaan, johon olin sen suunnitellut.toimiva työpöytäNiin kuin sanoin työpöydän päälle on vuoden aikana kertynyt jos jonkinlaista roinaa ja siihen on varsin helppo heittää tavarat, joilla ei ole omaa paikkaa. Etenkin kaikki laskut, tärkeät paperit ja kamera löytävät tiensä hyvin nopeasti pöydälle. Työtuoli on myös oiva paikka laukuille, puoliksi käytetyille vaatteille, villasukille ja kylpytakille. Yritä sitten tehdä hommia, kun menee puoli tuntia ennen kuin saat raivattua pienen tilan tietokoneelle. Jossain vaiheessa kyllästyin tähän täysin ja loin päässäni pienet säännöt mitä tulee työpöydän siisteyteen.toimiva työpöytäVuoden aikana työpöydän tavarat ovat vaihtuneet muutamaan otteeseen ja sitä on tullut toden teolla testattua mitä pöydällä tarvitaan ja mitä ei. Työpöytä on mulle paikka, jossa teen töitä sekä inspiroidun ja siksi olenkin valinnut pöydälle asioita, jotka edesauttavat molempia. Mottoni on vaihdellut 'less is moren' sekä 'more is moren' välillä ja oon vihdoinkin löytänyt tasapainon noiden kahden välillä. Kaikki turha on karsittu pois ja jokaisella tavaralla on oma tarkoitus sekä paikka. toimiva työpöytä


Tässä muutama vinkki miten saa luotua toimivan työpöydän:

- mieti mitä tavaroita käytät eniten työpöydälläsi ja laita ne selkeästi esille

- hanki sopivan kokoiset kipot, rasiat tai telineet, joihin laitat tavarat

- karsi kaikki turha pois 

- laita inspiroivia tauluja tai kortteja esille

- vihreä kasvi tai värikäs kukka piristää yleisfiilistä

- kunnon valaisu on kaiken a ja o

- siivoa pöytä aina käytön jälkeen

- älä laita tai jätä mitään ylimääräistä pöydälle
toimiva työpöytä


Oon tosi tyytyväinen nykyisen työpöydän ilmeeseen, toimivuuteen ja siinä on justiinsa ne asiat, jotka tyydyttävät mun visuaalista silmää ja motivoivat henkistä hyvinvointia.

Onko sun työpöytä järjestyksessä vai onko havaittavissa samoja ongelmia kuin mulla oli ennen?


//Stay organized.

SHARE:

24 kommenttia

 1. Kiva työnurkkaus juttu! <3 Mulla onneksi työpöytä sijaitsee kodin viimeisessä nurkassa yläkerrassa, joten sinne vähemmän kertyy mitään turhaa, mutta toki sitäkin välillä. Sieltä sitten viimeistään perjantaina laitan kaiken omille paikoilleen, joskin aika vähän tätä tarvitsee tehdä. Olen koittanut muullekin perheelle painottaa, että tavaroille on omat paikkansa, joille toivon niiden löytävän, mutta eihän se valitettavasti ihan niin toimi ja neidin huoneen suhteen olen aika lepsu. Hän kuitenkin siivoaa oman huoneensa itse, niin sinne saa sitten jättää leluja ja muuta levälleenkin (onneksi oven saa kiinni). :D

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Teillä onkin hyvä sijainti työpöydälle. Meillä se on keittiön ja eteisen välillä, joten voit kuvitella et tavara kulkeutuu siihen :)

   Yep, mä aika usein suljen myös minin oven ;).

   Samoin.

   Poista
 2. Superkaunista! Itsekin juuri hankin uuden työpisteen, pitäisi kuvailla ratkaisuja blogiinkin. Pidän tärkeänä korkeussäädettävää tuolia, joten hankin sellaisen. Lisäksi kuten sanoit, valaistus on tosi tärkeä, vaihdoin oman työvalaisimeni halogeenin kirkkaampaan lediin, ja heti on paljon parempi. Ja juu tuo on tosi tärkeää, että saa kivoja kortteja ja inspiroivia esineitä esiin, eli hyllyä ja seinätilaa pitää olla niille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon:) Kuvaile ihmeessä ja mä tuun kurkkimaan :)Mä oon tykännyt juurikin noista inspiroivista korteista, yms.

   Poista
 3. Työhuone kun on erikseen niin ei sinne kerry mitään turhaa ja työpöytä sen kokoinen ettei siihen mitään sovi kertymään :D. Lähes aina vien tavarat suoraan paikoilleen, koska ei sitten erikseen tarvitse mitään kasoja siivota.. se on ehkä luonteessa kiinni ;).

  VastaaPoista
 4. Täällä työpöytä haaveena, ei aina tarttis kerätä kaikkia pois keittiöpöydältä.
  Ihana tuo sun pöytä, sopivasti rouhea!

  VastaaPoista
 5. Tällä hetkellä lattialla... ;D Seuraavaan kotiin sitten tulee, mutta saapi nähdä, miten kaikki koneet saadaan mahtumaan. Pöytäkonetta, läppäriä, tablettia... :D

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä upea työpöytä <3
  Meillä oli ennen työpöytä mutta makkarin rempan aikana se sai lähtöpassit enkä ole sitä koommin kaivannut. No toki se ei edes ollut noin upea kuin teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon tosi iloinen työpöydästäni :)

   Poista
 7. Näkisitpä meidän työpöydän nyt. Arg. Aiheuttaa harmaita hiuksia, onneksi sitä ei näe kukaan muu juuri nyt. Siihen kerääntyy kaikenlaista turhaa, jotka eivät löydä omaa paikkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Sama täällä, mutta sä pystyt siihen!! Pidät vaan tarkat säännöt pöydän suhteen ;)

   Poista
 8. Sulla on kyllä viihtyisän näköinen pöytä! Kaikkea nättiä esillä. Haaveilla voi tuollaisesta! Mulla ei sitten millään pysynyt työpöytä kunnossa, kun lapset aina sekoitti sen. Nyt tilalla on siis leponurkkaus, jota ei niin vain sekoitetakaan :D Mukavaa iltaa ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mäkin tykkään! Mini on sittemmin käynyt lisäilemässä juttuja ;) Hahha, lapset ovat kyllä kovia sotkemaan ;).

   Poista
 9. Meilläkin kaivataan työpöytää, sopivaa seinänpätkää ei vaan oikein ole.. Eräs ajatus kyllä on ;)
  Kiitos vinkeistä, niitä ehkä tarvitaan... :)

  VastaaPoista
 10. Työpöytää odotellen 🤗

  Tuo on kyllä ihana pöytä. Vanha ovi 😍

  Ihanaa viikonloppua 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tykännyt niin paljon ettei mitään rajaa :) Vähän vielä mietin jos sen läpinäkyvän lasin tuohon hankin!

   Poista
 11. No on upea ja niin siistinä. <3 Heh meikällä olisi työpöytä aina kyllä ihan hujan hajan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, täällä kanssa, mut mä yritän!!Oikeesti :)

   Poista
 12. Kaunista ja viihtyisän näköistä! Kovin tutun kuuloisia haasteita on... miten kummassa työpöydälle päätyykin aina kaikki tarpeeton ja tarpeellistakin ihan liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Se on kyllä niin totta...miten siihen kertyykin ;)

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig