maanantaina, helmikuuta 6

haaveissa oma makuuhuone


Oonhan kertonut teille moneen otteeseen, etten omista makuuhuonetta!? Sänkyni sijaitsee olohuoneessa ja itse asiassa kyseinen järjestely sopii tämänhetkiseen tilanteeseemme tosi hyvin. En voi kuitenkaan väittää, ettenkö haaveilisi omasta tilasta. Omasta huoneesta, jonne voisi välillä karata ja sulkea oven perässä. Juttelin eilen aiheesta siskoni kanssa, jolla on suhteellisen sama tilanne. Pohdiskelimme ja mietimme eri vaihtoehtoja asian tiimoilta.
Millainen makuuhuoneeni olisi?

- ovenkahvassa riippuisi "ei saa häiritä"-kyltti

- sisustus olisi minimalistisen rouhea

- päiväpeittona toimisi muhkea untuvapeitto

- Hayn naulakossa roikkuisi kylpytakki ja laukut

- valokuvaustarvikkeilla olisi oma nurkkaus

- työpöydän päälle laittaisin ison moodboardin

- sänkyyn voisi kivuta molemmilta puolilta

- iso koko vartalopeili olisi sängyn vieressä


Kävin viime vuoden lopulla katsomassa erästä kolmiota ja mietin vakavasti pitäisikö muuttaa isompaan asuntoon. Tämän kyseisen asunnon pohjaratkaisu oli aivan mielettömän toimiva ja olisi kieltämättä ollut aika passeli meille. Varsinkin tulevaisuutta ajatellen. Samaan aikaan huomasin huoneiden olevan tosi isot ja kahden makkarin lisäksi asunnossa oli vielä olohuone sekä keittiö. Aloin miettimään, että mitä tekisimme kaikilla niillä neliöillä ja olisiko niille oikeasti tarvetta?

Sisustelin mielessäni jo huoneita ja fakta on, että uusia huonekaluja olisi ostettava. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista eikä mulla ole oikeastaan mitään hinkua lähteä minkäänlaiseen muuttorumbaan. Tulin siihen tulokseen, että nykyinen koti on äärimmäisen rakas enkä todellakaan tarvitse omaa makuuhuonetta. Meille riittävät nämä neliöt ja tilannetta voi katsoa hieman myöhemmin uudestaan. Eli haaveilu jatkukoon makkarin suhteen.

Tarvitsetteko te tilaa ympärillenne vai riittääkö pieni kompakti asunto?


//Dreaming.

SHARE:

27 kommenttia

 1. Suurin osa lapsuudesta ja nuoruudesta meni asunnossa, jossa vanhemmille ei enää riittänyt huonetta. Olohuone oli sentään pitkän mallinen ja sinne mahtui hyvin parisänky sohvan kaveriksi. Vanhempien sänkyä ei oltu mitenkään "erotettu" olohuoneesta, toisin kuin naapuriperheen vanhemmat rakensivat kirjahyllyt sänkynsä ympärille. Kun muutin pois kotoa, vanhemmat eivät muuttaneet siltikään mun vanhaan huoneeseen. Kun veljeni muutti pois, vanhemmillani kesti kauan roudata sänky olohuoneesta makuuhuoneeseen. Vähän tämän jälkeen he muuttivat isompaan asuntoon, jossa heillä oli iso makuuhuone. Itsekseni nauroin, että vanhemmilta meni ohi monien vuosien oma huone ja nyt piti saada sit ne vuodet takaisin. En silti nähnyt ikinä mitään outoa siinä, että vanhempani nukkuivat olohuoneessa. Uskon, että sullekin koittaa aika, jolloin sulla on oma huone! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, varmaan aika yleinen tilanne monille johtuen korkeista vuokrista sekä asuntojen hinnoista! Ihana tarina sulla ja kivoja muistoja :). Ei mua ollenkaan haittaa nukkua olkkarissa, mutta toivotaan tietty, että haave toteutuu joku päivä ;).

   Kiitos kivasta kommentista Taru!

   Poista
 2. Hyviä ajatuksia listattuna 🤗 ja haaveita pitää aina olla. Jonain päivänä ne toteutuu 🤗 haaveilu on ihanaa 🤗

  Mukavaa uutta viikkoa ❤

  VastaaPoista
 3. Välillä on hyvä miettiä miten paljon noita neliöitä tosissaan ihminen tarvitsee. Meillä on nyt, kun ollaan enää kahdestaan, kaksi makuuhuonetta ja voisin hyvin luopua toisesta. Tulisi halvemmaksi ja olisi vähemmän siivottavaa. Vaan kun toinen tyttäristä asuu kaukana, niin on tarpeen tuo ylimääräinen makuuhuone kun he tulevat käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Mä oon samaa mieltä ja jotenkin mua "kauhistutti" kaikki se tila, jota kolmiossa olisi ollut! Ihan hirmu iso :))

   Poista
 4. Ihmeen vähillä neliöilläkin pärjää, mutta silloin tuntuu, että tavaraa on paljon. Itse kun haaveilen edes vähän isommasta asunnosta. Kolmiota lähdetään keväällä hakemaan, ja odotan eniten taas sitä, että saa kunnon olohuoneen ja makuuhuoneen. :) Hyvää viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaraa saa pois karsimalla ;)). Aah, kyllä mäkin siitä kolmiosta haaveilen!

   Poista
  2. Kyllä sitä on karsittu, ja seuraavassa muutossa lisää... ;D

   Poista
 5. Hyvä postaus! No, meillä on oma makuuhuone, josta käynti kuopuksen pieneen alko-oviin. Ts meidän makuuhuoneemme on kuopuksen leikkipaikka. Eli, hyvin tärkeässä käytössä. Kun kuopus tuosta kasvaa ja alkaa omaa tilaa enemmän tarvitsemaan, on mietittävä järjestelyjä uudelleen. Eli, tällä hetkellä ei itselläkään sitä omaa huonetta ole, välillä kyllä kaipaan.
  Toisaalta meillä on kyllä tilaa, runsaastikin. Ja, olemmekin tehnyt päätöksen että muutaman vuoden kuluttua muutamme omakotitalosta kerrostaloon ja pienempiin neliöihin. Vielä tämä omakotitalo on kiva, kuopuksella turvallinen leikkipaikka pihalla. Mutta, todellisuudessa emme tällaista neliömäärää tarvitse.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :).

   Juurikin näin! Se on ihan hyvä miettiä tarvitseeko sitä tilaa niin paljon ja riittäisikö vähempi!

   Samoin sinne!

   Poista
 6. Ymmärrän hyvin tuon tarpeen sekä tyytyväisyyden nykyisen.

  Mulla ei tuota ongelmaa oman makuuhuoneen suhteen ole, mutta juuri pienempään asuntoon muuttaneena haluan innostaa kaikkia miettimään sitä todellista tilan tarvetta. Meillä on vielä yksi ylimääräinen makkari, koska kaksi aikuista lasta käyvät täällä meillä, ja onhan se kivempi heidänkin nukkua huoneessa kuin esim. olkkarissa. Muuten ei varmaan olisi tuotakaan ylimääräistä huonetta. Vanhassa kodissa oli parikin ns. ylimääräistä huonetta, lisäksi hurjasti enemmän neliöitä. Ja voi kuinka se siivous kestikään. Nyt nautin, kun viikkosiivous on hetkessä valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja juuri näin se menee. Olen siis tyytyväinen nykyiseen, mutta ainahan sitä haaveilla saa ;).

   Hah, siivouksella on suuri merkitys ja kieltämättä se kävi mielessä, kun katselin isompaa asuntoa!

   Poista
 7. Minä kaipaan tilaa ympärille, niin asunnossa kuin asuinpaikallakin. Pari vuotta sitten avomiehen kanssa 63m2 kaksio alkoi tuntua ahtaalta ja päädyttiin lopulta 40 neliötä suurempaan asuntoon, jossa on vielä tällä hetkellä yksi ylimääräinen makuuhuone (a.k.a koirien päivävankila). Varmasti pienemmässäkin pärjäisi, mutta kun tilaan tottuu, on vaikea karsia neliöitä. Ja kun on täältä "landelta" niin oletusarvonakin on vähän väljempi asuminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa! Jos tilaa on niin siihen tottuu. En voisi edes kuvitella muuttavani pienempään kuin tämä nykyinen asuntomme on! Toisaalta, jos hankkii isomman niin tavaramäärä taas kasvaa ja sitä, kun haluan juuri karsia pois!

   Poista
 8. Meillä ei ole paljon neliöitä, mutta silti omat makuuhuoneet. Teinien kanssa oma makuuhuone on välttämättömyys itselleni, en varmasti nukkuisi ollenkaan jos olisin olohuoneessa :D Toisaalta meillä on tosi pieni ja hankala olohuone, pieni kapea keittiö, onneksi sitten kuitenkin ruokailuhuone. Siis kerrassaan ihan hassu koti, mutta rakas <3

  Sitten kun lapset muuttavat pois, muutan itse pienempään. En usko, että pystyn heille pitämään yhtä huonetta vierashuoneena, vaikka eihän sitä koskaan tiedä miten elämä kuljettaa.

  Mukavaa viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin riittäisi vähemmän neliöitä. Esim. tämä meidän asunto voisi hyvin olla kolmio. Onneksi tuo uusi sänkykatos hieman erottaa makuutilaani olohuoneesta!

   Samoin!

   Poista
 9. Haaveilla saa ja täytyy! Sulla oli hyviä pohdintoja- Itse mietin monesti sitä että sitte jos ja kun on isompi talo tai enemmän tilaa niin niitä huoneita täytyy kalustaa. Ja tokana - siivoamisen määrä lisääntyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Mä nytkin inhoan siivoamista niin mitäs sitku ois isompi asunto! Eiiii! Hahaha.

   Poista
 10. Kotia jossa asuu sydän ja joka on kodikas, sitä ei neliöt tee. <3 Teillä on ihana koti ja ei sitä omaa makkaria oikein ole, vaikka onkin, kuin vasta muksut ovat teinejä. Eli kyllä se siitä. <3 Muiskuja ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Meillä on tosi ihana koti ja olen niin tyytyväinen tähän! Onneksi mulla on vielä aikaa, vaikka esiteinin merkkejä jo ilmassa :O

   Poista
 11. Varmasti kaipaat omaa tilaa ja omaa makkaria, ymmärrän hyvin <3

  VastaaPoista
 12. Oijoij, tuttuja fiiliksiä. Mäkin niiin välillä kaipaisin enemmän neliöitä, mutta nykyinen koti on kuitenkin niin rakas, että täällä pysytään. Ainakin toistaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, sama täällä! Ei olla mihinkään lähdössä :)

   Poista
 13. Minun mielestäni tilaakin tärkeämpää on se kodin tunne <3 Mutta ymmärrän haaveesi varsin hyvin. Teillä on kaunis ja viihtyisän oloinen koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ehdottomasti! Olen todella tyyytyväinen kotiimme ja on niin rakas <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig