lauantaina, helmikuuta 11

inspiraatiota ja pohdintaa - kuvaustyyli


Luin jokin aika sitten Saran ( Tickle your Fancy ) postauksen valokuvaamisesta ja siitä miten hän etsi sekä löysi oman kuvaustyylinsä. Itsehän oon puhunut blogissa muutamaan otteeseen 'punaisen langan' löytämisestä ja Saran postaus laittoi taas miettimään asiaa. Ei, en ole edelleenkään löytänyt sitä enkä tiedä tulenko koskaan löytämäänkään, mutta näitä asioita on ihan kiva välillä miettiä. Oon myös taka-alalla pohtinut kuvaamista, kuvaustyyliä ja mitä haluan omilta kuviltani. Siihen on löytynyt muutamia vastauksia ja olenkin niistä tosi iloinen. Ehkä pitäisi vielä kokeilla Saran kikka kolmosta ja valita 200 kuvaa, joilla pääsisi tietoisemmaksi minkälaiset kuvat houkuttelevat juuri mua?

Jonkin verran on tullut tehtyä inspiraatiopostauksia eri instagram -tileistä ja tässä alla taas muutama oma suosikki. Jos mietin omia kuviani niin haluaisin niistä välittyvän jonkinlaisen tunteen, jotain mikä saa katsojan pysähtymään ja miettimään mitä kuvassa on joko tapahtunut tai tulee tapahtumaan. Se ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Valitsemissani inspiraatiokuvissa näkyy elämä, kun taas joissakin taas ei. Jotkut ovat todella yksinkertaisia ja joissakin on tavaraa enemmän kuin laki sallii. Tämän ja aiempien postausten perustella pidän siis hyvin erilaisista kuvista.


INSPIROIVAT INSTAGRAMIT


instagram inspiration


instagram inspiration


instagram inspiration


instagram inspiration

instagram inspiration


Pari näistä on ollut jo puoli vuotta sitten tekemässäni postauksessa ja nähtävästi edelleen samat tilit jaksavat ihastuttaa.

Etsitkö sä omaa kuvaustyyliäsi vai onko se kenties jo selvillä?


//Inspired.


SHARE:

10 kommenttia

 1. Loistavaa pohdintaa 👌 oikein hyvä!
  Samaa täällä pohdittu, osittain päässyt jyvälle mutta en ollenkaan täysin. Itsekin tykkäisin enemmän saada sellaista elämää just nyt kuviin. Ehkä joku päivä? 🤗

  Lauantain iloa 💛

  VastaaPoista
 2. Itse etsin enemmänkin kuvaustaitojani jotka tuntuvat välillä olevan niin hukassa kuin olla voi. Kuvaaminen on niin ihanaa mutta niin vaikeaa. Pitkään olen haaveillut, että lähtisin ihan opiskelemaan kuvaamista mutta siinä mietityttää se iänikuinen RAHA. Sinun ottamat kuvat ovat aina ihastuttaneet todella paljon <3

  VastaaPoista
 3. Mä oon niin jumissa kuvaamisen kanssa nyt, kun kaikki on talossa vielä keskeneräistä ja vuokrakodissa ehditään lähinnä käydä nukkumassa & syömässä eli ei oo mitään näytettävää. Lifestylellä mennään eli elämää isolla E:llä!

  Instagram tilin haluan muutenkin olevan erilainen ja moniulotteisempi kuin blogin, sillä siellä eletään enemmän reaaliajassa eikä kaikki päädy luonnollisestikaan blogin puolelle. Snäpissä ihan sama juttu. Mut kyllä mulla ihan selkeä oma kuvaustyyli taitaa olla (lue: sellainen jota ammattikuvaajat varmasti kauhistelevat).

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit kollaasit! Näissä on harmoninen värimaailma, mistä itsekin tykkään. <3 Stabiileissa kotikuvissa olen mielestäni saavuttanut oman tyylini, mutta auta armias, jos pitäisi kuvata ihmisiä tai jotain liikkuvaa. :') Erilaisista objektiiveista haaveilen, mutta niihin ei ole tällä hetkellä mahdollista investoida. Joskus sitten. Väliä on paljon myös sillä, minkälaisessa ympäristössä kuvaa. Jos ottaa ihan kotikuvat esimerkiksi, niin värikkäästä kodista on hankala ottaa näiden kollaasien tapaisia kuvia. Pitää siis ennen kuvaamista osata sisustaa olosuhteet sellaisiksi, että niistä saa halutunlaisia kuvia. Tosin kukapa sitä sisustaisi vain pelkkien kuvien vuoksi. :)

  VastaaPoista
 5. Piti ihan pysähtyä miettimään.....kyllä minulla alkaa olla muotoutunut oma tyyli kuvaamiseen. Tietenkin otan vaikutteita toisten kuvista, siis niistä jotka itseäni miellyttää. Pidän erityisesti puhuttelevista ja hieman dramaattisista kuvista ( kuten se sinun 'pelko'-kuva <3), mutta myös hyvin yksinkertaisista ja minimalisista kuvista. Oikeastaan riippuu ihan omasta fiiliksestä, millaisia kuvia tulee otettua, mutta tuntuu, että punaisen lnagan pää on jo näkyvissä ;)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Edelleen täälläkin hakusessa... Huoh, aivan yliupeita instatilejä, kaikki meni seurantaan, kiitos! <3

  VastaaPoista
 7. Ihania instatilejä! Yksi ainoastaan oli ennestään tuttu. Minulla on kuvaamisessa varmasti jonkinlainen tyyli, mutta kuvaajana yritän kehittyä jatkuvasti. Instassa on myös kännykkäräpsyjä, jotka ei loista laadullaan. 😂

  VastaaPoista
 8. Kyllä sulla on mun silmään ihan oma tyyli, sellainen ihanan raikas ja valkoinen, oikein puhtoinen. Hih mitä noihin instatileihin tulee, ah kauniita, mutta en erota niitä toisistaan. Omaleimaisuus olisi mielestäni se juttu, että oma persoona näkyy. <3 Muiskuja ihanuus <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos näistä kauniista instatili vinkeistä. Kaikki meni seurantaan :)

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig