lauantaina, helmikuuta 18

valokuvauskurssi selkokielellä - visualaddict Frida


Jotkut asiat ovat vaikeampia ymmärtää kuin toiset. Yksi esimerkki on valokuvaus ja sen salat. Kuka tavallinen pulliainen ymmärtää mitä tarkoitta aukot, ISO-arvot, syväterävyydet, polttovälit ja kultaiset leikkaukset? Mulle ainakin kaikki noi olivat hepreaa ( vaikka olin pari kurssia käynytkin ) ennen kuin osallistuin ensimmäisen kerran Visualaddict Fridan valokuvauskurssille. Fridalla on homma hanskassa ja osaa selittää nämä vaikeat asiat selkokielellä niin, että tollompikin tajuaa. 


Visualaddict Frida valokuvauskurssi

Visualaddict Frida valokuvauskurssiPääsin osallistumaan jo toista kertaa Fridan kurssille, joka pidettiin tällä kertaa Hotelli Rantapuistossa. Pääsimme nauttimaan myös hotellin brunssista ja voi että mitkä näkymät meillä oli. Kaikki seinät olivat ikkunoita ja valon määrä oli uskomaton. Pelkkää luontoa ympärillä ja upeat merimaisemat jatkuivat silmän kantamattomiin. Brunssin ruokavalikoima oli kattava ja sieltä löytyi jokaiselle jotakin. Raikkaita salaatteja, leikkeleitä, hedelmiä, pannaria, you name it. Visualaddict Frida valokuvauskurssiValokuvauskurssilla käytiin perusasiat läpi, joita olikin hyvä kerrata. Oon muuten kurssin jälkeen kuvannut pelkällä manuaali toiminnolla, yey. Opetustuokion jälkeen saimme kolmen kuvan haasteen. Ensiksi piti luoda asetelma Fridan tuomalla rekvisiitalla ja sitten ottaa kuva kolmesta eri kulmasta. Ei ole mikään ihan helppo tehtävä. Opettajamme oli onneksi havainnollistanut hyvin selkeästi miten asetelmia tehdään ja antanut erilaisia vinkkejä. Mulla meni yllättävän kauan siihen ennen kuin olin tyytyväinen kokonaisuuteen, mutta esineiden vääntely ja kääntely auttoi, sillä olin tosi mielissäni lopputuloksesta.Visualaddict Frida valokuvauskurssi

Visualaddict Frida valokuvauskurssi

Visualaddict Frida valokuvauskurssi


Asetelmien tekemiseen ei yksinkertaisesti auta mikään muu kuin kokeilu. Esineitä tulee lisätä, ottaa pois, siirrellä  ja sitten taas lisätä. Mä aina ihailen mm. instassa upeita kuvia ja mietin, että miten jollain voi olla noin kaunista ja aina yhtä upeasti kaikki tavarat esillä. Ei, se on vain silmänlumetta. Ne ovat kaikki aseteltu erikseen ja siihen on kulunut aivan varmasti paljon aikaa, jopa enemmän kuin voisimme kuvitella. Mutta kyllä oli kiva kokeilla taas uusia juttuja sekä haastaa itseään.

Itse olin tosiaan toista kertaa Fridan kurssilla ja oikeasti voi lämpimästi suosittella, jos haluat oppia valokuvaamisen perusopit ymmärrettävällä kielellä. Käy kurkkaamassa tulevat kurssit tämän linkin takaa.

Kiitos Frida ja kiitos kurssilaiset.

ps. aion vielä näyttää teillä konkreettisesti miten sain oman asetelmani kasaan. Pysykäähän kuulolla.


//Visualaddict Frida is on fire.

SHARE:

26 kommenttia

 1. Asetelmien teossa suuri osa on kärsivällisyydellä ja sitähän minulla ei ole. Ihanat kuvat olet ottanut ja odotankin mielenkiinnolla ohjeita tuollaisten tekoon. Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Sitä siiän kyllä tarvitaan! Olet oikeassa! Kiitos paljon ja postaan havainnollistavat kuvat miten sain tämän aikaan ;)

   Poista
 2. Kuvaaminen on kyllä taitolaji. Itse haaveilen edelleen siitä kouluun menosta tämän asian tiimoilta. Paiskasin sua haasteella <3

  VastaaPoista
 3. Voi että, olen pitkään haaveillut Fridan kurssille pääsystä, varmasti tosi hyödyllistä! Kivoja kuvia ja astetelmia tässä postauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, mä en voi muuta kuin suositella Fridan kurssia <3

   Poista
 4. Jatko osaa innolla odottaen ❤ varmasti huikea kurssi 🤗

  VastaaPoista
 5. Jäädäänpä odottamaan mitä vinkkejä opit kurssilla. Valokuvaus on mielenkiintoista, mutta itselle olisi myös kurssi kyllä paikallaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin mielenkiintoista ja ihanaa oppia kaikkea uutta!

   Poista
 6. Mä oon viime aikoina taistellut just ton stailaamisen kanssa. Se ei ole helppoa ja vie tuhottomasti aikaa.

  Kurssi kuulostaa kivalta :)

  Rentoa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei todellakaan ole helppoa ja aikaa menee!! Mutta ei kai siiän muua auta, jos haluaa saada kaunista jälkeä aikaan!

   Samoin <3

   Poista
 7. Täytyy varmaan tilata Friidu tänne pohjoiseenkin :) Hyviä kuvia olet ottanut!!

  Muksaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 8. Ihania nämä sinun kuvasi :) Oli ihan huippukivaa saada sinutkin kurssille mukaan ja mahtavinta on tietenkin kuulla, että manuaalisäädöt ovat edelleen käytössä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Yep, on ollut haastavaa, mutta samalla hauskaa kuvata manuaalilla ;)

   Poista
 9. Fridan kurssia on kovasti kehuttu. Rantapuistokin on jännä paikka, olin sielä kuukausi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, eikä suotta :). Aaah, olit. Siis tosi kaunis ympäristö ja pakko mennä käymään myös kesällä!

   Poista
 10. Harmittaa, kun en tuolle Fridan kurssille aikataulusyistä päässyt! Totista tarvetta nimittäin olisi.
  Tuo kuvien stailaus on ihan oma taiteenlajinsa - viime vuonna Turun Rakenna ja Sisusta -messuilla oli meille bloggaajille sitä opastamassa Mrs. Jones eli Jonna Kivilahti ja kyllä kävi kädet vikkelään, kun hän siirteli esineitä erilaisiksi sommitelmiksi;)
  Kivaa viikonloppua sekä sinulle että minille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Ehkä ehdit jollekin toiselle?

   Voi, Jonnankin kurssille olisi kiva päästä, sillä naisella on juttu hallussa :)

   Kiitos Lady <3

   Poista
 11. Ooh miten hienoja kuvia! Ihanaa sunnuntai-iltaa :)

  VastaaPoista
 12. Valokuvaus on kyllä todellakin oma taiteenlajinsa, ja vaatii opettelua jos haluaa kehittyä. Ihania kuvia ja asetelmia olet kyllä tehnyt eli well done! Vitsit kun pääsisin joskus Fridan kursseille, pitääkin nyt vähän orientoitua asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Se on todella oma lajinsa ja aina voi oppia jotain uuta :). Mä suosittelen oikeasti! Todella hyvä fiilis Fridan kursseilla ja oppii paljon uutta :)

   Poista
 13. Todella kauniita kuvia <3 Asettelu on kyllä välillä todella haastavaa, mutta itselleni kaikista vaikeinta on "ruuan" stailaaminen. Muutaman kerran sitä kokeillut ja se on vaan jotenki niin vaikeeta :D Mutta ei ole todellakaan mikään itsestäänselvyys että osaa hyvin opettaa! Mikä ihana lahja <3 ja sellaset opettajat taikka mentorit on rare and far between. (terveisin. mulle saa vääntää kaiken rautalangasta :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)

   Joo, siis mä yritin tässä kuussa luoda ruokapostauksia ja ei tosiaan ole helppoa :)) Vaatii paljon harjoittelua ja ruokakin ehtii jäähtyä siinä ajassa! Hahah! Mutta kivaa vähän kokeilla uusia juttuja ;)

   Ja hei, mulle kans. Opin paljon paremmin, kun asia näytetään ja selitetään. Ja jos mun pitää lukea asiatekstiä ja oppia siitä niin menee ihan yli hilseen :)

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig