perjantaina, maaliskuuta 17

inspiraatio - väritön koti


"Sä, kun oot niin rauhallinen ja seesteinen...", ystäväni tokaisi, kun kerroin haluavani luoda rauhallisen ja seesteisen kattauksen. Lause jäi pyörimään mieleeni ja pyörii vieläkin. Tiedän olevani äänekäs, energinen ja kaukana seesteisyydestä, mutta tämä ei kuitenkaan päde esimerkiksi sisustuksen suhteen. Aloin miettimään asiaa tarkemmin.

Muistatte varmaan, kun pohdin kuvaustyyliäni ja sitä kuinka en ole vielä ihan selvillä mikä omani on. Loin Pinterestiin kansion, jonne olen alkanut keräämään silmääni miellyttäviä kuvia. En ole ihan vielä saanut 200 kasaan, mutta pikku hiljaa. Tarkoitus olisi hieman kartoittaa millainen tyyli kiehtoo mua ja ehkä sitä kautta pääsisin omaan punaiseen lankaani kiinni. Jo valitsemissani kuvissa toistuu selkeästi sama kaava, värittömyys ja yksinkertaisuus.

Vaikka olenkin tällainen joka paikan höylä pidän kuitenkin niistä rauhallisista ja seesteisistä kuvista. Hassua. Sen takia varmaan kotimmekin on suhteellisen väritön. Olen tullut siihen tulokseen, ettei se ei voi johtua mistään muusta kuin siitä, kerran päässä rullat pyörivät tuhatta ja sataa niin ympärillä oleva tila ei voi. Tarvitsen ehdottomasti rauhaa ja rakkautta ympärilleni :).

Tässä perjantai-inspiraatioksi aivan ihana sekä väritön koti.


Kuvat: Residence

Koetko, että sun persoonallisuus synkkaa esteettisen silmäsi tai kodin sisustuksen kanssa?


//Colourless.

SHARE:

24 kommenttia

 1. Ihanat inspiskuvat!
  Minäkin ihastelen neutraalia ja harmoonista sävymaailmaa, joka on hyvin pinnalla nyt. Mutta en kykenisi sisustamaan omaa kotia täysin siiven tyyliin, ainakaan pysyvästi. Välillä meillä on enemmän värejä ja välillä vähemmän. Ehkä sisustustyylistäni heijastuu persoonallisuuteni: rentous ja hätäisyys. :D Kaikki ei ole viimeisen päälle viilattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin? Mä ihastuin täysin!
   Hahah. Ootko sä hätäinen? En uskoisi :). Kyllä meilläkin vähän pitää väripilkkuja olla, mutta ne tulevat lähinnä kukista ja esim. torkkupeitoista! Itse vaan kaipaan just sitä rauhaa ympärilleni koska muuten elämä on superhektistä!

   Poista
 2. Onpa todella ihana koti kuvissa! Mua kiehtoo myös tämä selkeys ja yksinkertaisuus, olisi aika ihanaa, jos olisi noin seesteinen koti kuin kuvissa, joskin sitten tekisi mieli piristää sitä edes yhdellä värikkäällä koristetyynyllä. :D Kai se sisustusmaku aika hyvin käy yksiin myös persoonan kanssa.

  Ihanaa perjantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin kaunis ja kivoja yksityiskohtia jälleen kerran. Esim. noi yöpöydät seinällä ovat aivan ihanat <3

   Mä taas koen, että meillä on suhteellisen rauhallinen sisustus eikä paljoa värejä näy, kun taas oma persoonani on niin räväkkä ja värikäs :) Hah!

   Poista
 3. Ihana on tuo koti ja rakastan tuollaisia vanhoja paksuseinäisiä kerrostalohuoneistoja! Kyllä tunnen että kotimme on juuri sellaisella tavalla sisustettu kuin mitä haluankin. Enkä pelkästään minä tykkää, vaan mieskin välillä sanoo "että kyllä meillä on ihana koti". Mikä voisi kuulostaa sen paremmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis tämä oli ihana löytö :).

   Ihanaa kuulla, että viihdytte kotonanne! Sehän on parasta mitä voi olla.

   Poista
 4. Kuinka kaunis ja tyylikäs koti! <3 I like it! Piti katsoa vielä uudestaan! Tuossa on niin kaikki kohdallaan! :-) Ihana inspis sadepäivään! :-)

  Mukavaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Siis niin moni asia on tosiaan kohdillaan <3

   Kivaa viikonloppua.

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia <3 Täytyykin miettiä uudestaan makkarin seinän väri, joka oli jo päätetty sellaiseksi denim-siniseksi, mutta tuollainen harmaa voisi sittenkin olla kivempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin nämä olivat upeita kuvia :). Mä oon kanssa todella miettinyt, josko maalaisin vähän tummemman harmaaksi yhden olohuoneen seinän :)

   Poista
 6. Voi ei, harmaa keittiö bongattu !!! Iik ja kääk, mistä niitä tupsahtelee yhäkseen???
  Todella kauniita kuvia, mutta mie varmaan komppaan Suvia, että johonkin taatusti hätäisesti heittäisin jonkun värin, hih :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Harmaa-hullu täälläkin :).

   Joo, kyllä mäkin yleensä kukilla tuon väriä ympärille, mutten voisi esim kuvitella ostavani kirkkaanpunaista kaappia meille.

   Poista
 7. Ihana, ihana! Tänne voisin muuttaa!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Oi kuinka ihana koti! Mä kans oon huomannut, että tietty värittömyys kotona on se mun juttu. Vaatteeissa tosin tykkään väreistä. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mul kans. Ehkä kun on niin värikäs persoona niin kodin värittömyys laittaa balanssin kuntoon :)) Ja mulla sama. Vaatteissa saa olla väriä!

   Samoin!

   Poista
 9. Tyylikäs koti. :) Harmaus ja seesteisyys viehättää täälläkin, mutta välillä sisäinen hippini nostelee päätään ja innostun etnisistä yksityiskohdista. Niihin kyllä yleensä kyllästyy nopeasti.

  Olen miettinyt juuri samaa, että kun pää surraa ja on täynnä ideoita, niin vastapainoksi sille tarvitsen rauhallisen ympäristön. Tavaroiden liika määräkin ahdistaa hyvin äkkiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan upea :). Hahahh! Mua kanssa viihdyttää, mutta miten sitä ei saa omaa kotia näyttämään samalta??

   Juurikin näin! Ehkä se tasoittaa yleistä olotilaa. Kun on muuten sellanen joka paikan höylä niin sen täs ympäristö on rauhallinen :)

   Poista
 10. Ihana! Yllättäen mullakin inspispostausten listalla :) Pinterest on kyllä kätevä paikka keräillä niitä omia lempikuvia - niiden avulla hahmottaa helposti mikä silmää miellyttää.

  Aurinkoista lauantaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa tykkään :) Ai tää sama? Hahah. No jopas sattui :)

   Mä oon alkanut luomaan Pinterestiin kansiota, jossa just kauniita kuvia. Haluiaisin vielä enemmän löytää jotenkin sen oman tyylin!!

   Samoin ja kiva, kun kävit blogissani :)

   Poista
 11. Kaunis ja harmooninen koti!Kaikki niin järjestyksessä.Itse tykkään myös harmoonisesta ja skandinaavisesta tyylistä.Joskus väriä käytän kuitenkin esim.tekstiileissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään ihan hirveesti harmoonisista kodeista, vaikkei omani sellainen ole :)

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig