lauantaina, maaliskuuta 11

jäätelöä, väärinkäsityksiä ja auringonsäteitä


Kaikki puhuu läsnäolosta, meditaatiosta, joogasta ja kaiken maailman hihhuli-jutuista, jotka eivät kuulu mun sanavarastoon. Mä en yksinkertaisesti saa mitään tyydytystä joogasta enkä oikeastaan edes tiedä miten meditoidaan. Tottakai tiedostan, että olisi hyvä osata rauhoittua ja pystyä olemaan edes hetki paikoillaan, mutta ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella.


Ole itsellesi iki-ihana - Aino-jäätelö.

Ole itsellesi iki-ihana - Aino-jäätelö.Mulle on myös jostain jäänyt sellainen käsitys, että läsnäolon tarkoitus on olla koko ajan läsnä. Eli joka minuutti vuorokaudesta täytyy olla just siinä hetkessä. Se on tuottanut ahdistusta ja jopa huonommuuden tunnetta, koska en pysty siihen. Onnekseni eilen mulla ja neljällä muulla bloggaajalla alkoi Maaret Kallion vetämä Ole itsellesi iki-ihana -kurssi. Kurssin aikana välillä voi mennä metsään, välillä voi sanoa ei, välillä voi nauraa vedet silmissä ja välillä voi valita oman polun. Kaikki on mahdollista <3.Ole itsellesi iki-ihana - Aino-jäätelö.Niin mageeta päästä kuulemaan Maaretin ajatuksia, vinkkejä ja näkemyksiä asioihin. Mua kiehtoo ihan suunnattomasti ihmiset, jotka näkevät elämän monien eri lasien läpi. Ovat ymmärtäväisiä, eivät tuomitse ja tajuavat oikeasti what's going on. Täytyy sanoa, että suu auki kuuntelin Maaretin kertomuksia hänen urastaan, saavutuksistaan ja elämästään. Miten joku ihminen on voinut saada niin paljon aikaan ja näyttää kaiken lisäksi hyvinvoivalta? Aivan mielettömän inspiroivaa. Toisaalta ei mikään ihme, sillä tälle upealle naiselle oli selkeästi oma hyvinvointi prioriteettilistan kärkipäässä ja pilkettä löytyi silmäkulmasta :).Ole itsellesi iki-ihana - Aino-jäätelö.

Ole itsellesi iki-ihana - Aino-jäätelö.


Ensimmäinen tapaaminen oli todella mieluisa ja tilassa oli hyvä sekä positiivinen flow. Musta tuntuu, että kaikki aisti sen. Se mikä mulla jäi päällimmäisenä mieleen oli, ettei läsnäolo t o d e l l a k a a n tarkoita sitä mitä olin luullut. Läsnäolo on hetkiä, tilanteita tai tapahtumia, joita ympärillämme on. Ei kukaan voi olla 100% zen-tilassa koko aikaa vaan ne on juuri ne pienet hetket mitkä ratkaisevat. Oli tosi huojentavaa kuulla ja tajuta, ettei mussa olekaan mitään vikaa. Olen vain käsittänyt sanan merkityksen väärin. 

Teimme kurssin loputtua pienen harjoituksen, jossa olimme läsnä noin 10 minuutin ajan. Se riitti eikä enempää tarvittu. Ajattelin ottaa tavoitteeksi pitää päivittäin edes minuutin mittaisen hetken, jossa olen vain paikoillani. Tänään laitoin parkkipaikalla silmät kiinni ja fiilistelin auringonsäteitä kasvoillani <3. 


Onko sun vaikea pysähtyä ja olla läsnä? 

#välillävoi #ainojäätelö


//Presence and ice-cream.


*kurssin tarjoaa Aino-jäätelö


SHARE:

24 kommenttia

 1. Hyvä kirjoitus, tuo kurssi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Mä olen läsnä viikonloppuaamuisin, kun juon aamukahvia sohvalla villasukat jalassa ulos katsellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ihana kuulla! Pieniestä hetkistä se iso onni syntyy <3

   Poista
 2. Minun piti tällä mennä tähän kurssille, mutta just sattui päällekkäin toinen meno...vähänkö harmitti. Oli varmaan mielenkiintoinen ja antoisa kurssi. Itse huomaa kun on ikää tullut, niin nauttiii erilaisista asioista mitä ennen. Yksi on jooga ja syvävenyttely tunnit, joissa pitää keskittyä oman kehon huoltoon ja ennen kaikkea oikeaan hengitykseen. Mie joka olen tällainen Ahd-tyyppi, nin osaan nykyään rauhoittuakki ja Hyggeily on kivaa. Tänään ajattelin katsoa illalla vain tv ja syödä ison pussillisen karkkia, pieniä elämän nautintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, eli valittiinko sut kurssille ja jouduit luopumaan paikasta? Voi ei! Harmittaa varmaan tosi paljon. Kurssi jatkuu tosiaan neljä kertaa ja innolla odotan seuraavaa kertaa!

   Poista
 3. Todella asia teksti! Iso peukku! Tähän(kin) aiheeseen perehdyttiin vähän viime kesän kurssilla, ja se oli voimauttavaa. Itsellä on vielä muuten Maaretin kirja kesken. Täytyykin jatkaa! :-)

  Mukavaa lauantaita! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Mun pitäs varmaan ostaa Maaretin kirja! Aikas mielettömän inspiroiva henkilö <3.

   Poista
 4. Minä uskoisin, että osaan olla, pysähtyä ja nauttia... Kurssi kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
 5. Todellakin on välillä hankalaa. Pitäisi juurikin muistaa, että ihan pienetkin hetket ovat tärkeitä <3. Ihana rentoutunut fiilis välittyi tästä postauksesta. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin <3

   Kiitos Jutta kauniista sanoistasi!

   Poista
 6. Ajoittain on ja ajoittain ei. Noin 30veenä kärsitty masennus opetti himmaamaan aina, kun ylikiekat valtaa. Nykyään on kauhistus, jos olen ylikiekoilla useamman päivän putkeen eli haen rauhoittumista. Kirjat esim. ovat ihan parhaita rauhoittajia. <3 Muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että osaat rauhoittua! Ei meinaan ole aina niin helppoa!

   Kirjoja mäkin yritän lukea aina silloin tällöin!

   Halit!

   Poista
 7. Tämä iki-ihana kurssi kuulostaa tosi kiehtovalta. Mielenkiinnolla seuraan, mitä se tuo tullessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja oon kyllä tosi innoissani <3

   Poista
 8. Maaret Kallio on kyllä inspiroiva tyyppi! Ja todellakin, pysähtyminen on vaikeaa. Siihen pitää ihan kiinnittää huomiota, ettei koko ajan touhota menemään. Lapset ovat tässä onneksi parhaita opettajia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja vaikuttaa niin mukavalta :).

   Lapset osaavat kyllä uppoutua omiin maailmoihin tosi helposti.

   Poista
 9. No se on kyllä vaikeaa! Mutta kyllä mä olen ajatellut että läsnäolo on sitä kun makaan sohvalla ja juttelen tai luen lasten kanssa.. Enkä tee muuta samalla. Mutta itsensä kanssa onkin vaikeaa olla läsnä.. Esimerkiksi kun viittasit joogaan niin mietin en mäkään siellä yleensä löydä kuin pienen hetken kun saan kiinni jotain syvempää. En edes joka kerta. Yleensä ajatukset pomppii niin että ei pysty rauhoittumaan loppurentoutuksessa vaikka periaatteessa keskittymis- ja läsnäoloharjoitusta on tehty koko ajan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sehän se sitä läsnäoloa onkin ja hienoa, että niitä hetkiä onkin <3. Mutta yep, omassa päässä pyörii kyllä sata ja yks ajatusta eikä koskaan hellitä! Huoh! No, jos ees sen minuutin päivässä näin alkuun ;)

   Poista
 10. Ihana kevätaurinko... uskon, että muistat juuri tuon hetken vielä vielä vuosienkin päästä <3

  VastaaPoista
 11. Oi kuinka ihanalta kurssilta tuo kuulostaakaan <3 Olisi minullekin melko tarpeellinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, siis niin ihana ja oon tosi iloinen, että pääsin mukaan :)

   Poista
 12. Kuulostaa niin hyvältä. <3 Tuo kurssi avaa varmasti ajatuksia. Ihanaa alkanutta viikkoa ihanan jäden parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! Siis oon tosi onnellinen, että oon mukana ja uskon saavani muutamia oppeja takataskuun <3

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig