keskiviikkona, maaliskuuta 15

parvisänky lastenhuoneeseen?


Huomaan kaipaavani jotain uutta kotiin ja muutama suunnitelma pyörii mielessä. Eilisessä postauksessa pohdin parvisänkyä minin huoneeseen ja kävinkin jo Tori.fi -sivustolla katsomassa vaihtoehtoja. Haluan mahdollisimman yksinkertaisen sekä edullisen ja näyttää siltä, että Ikean Svärta parvisänky olisi juuri passeli meille. 

Mini on itse aivan täpinöissään ja oikeastaan toivonut parvea jo pidemmän aikaa. Mulla on muutamia asioita, jotka mietityttävät. Yleensä jos mua epäilyttää joku laitan plussat ja miinukset ylös. 


PLUSSAT

+ minin haave toteutuisi

+ huoneeseen tulisi enemmän tilaa

+ mini saisi oman lukunurkkauksen parven alle

+ sänkyä ei tarvitse pedata

+ yökyläläiset voisivat nukkua parven alla.


MIINUKSET


- ihana seinäkello pitäsi ottaa pois

- sängysaluslaatikot tulisi tyhjentää, minne?

- lisää tilaa, lisää sotkua?
Ehkä noiden miinusten kanssa pystyy elämään ja plussat vievät voiton.

Onko teidän lapsilla parvisänkyä? Mitkä fiilikset järjestelyistä?


//Bunk bed?

SHARE:

22 kommenttia

 1. Meillä on yhdessä huoneessa parvi ja sitä on veivattu edes takaisin, haluan nukkua siellä, en enää haluakaan nukkua siellä eli lapset pukkaavat varsin tihein väliajoin vaihtamaan mielipidettä kyllä. Mutta onhan siellä parvella olo jännä seikkailu <3

  Ihanaa päivää muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä muistan, kun itse sain parven ja se oli niiiin ihanaa :). Oma pieni kolo siellä ylhäällä! Mutta ehkä se on just minin ikäiselle kiva :)

   Samoin!

   Poista
 2. Plussia on kuitenkin enemmän, eli kannatetaan! :-) Lapsille on parvisänky aina huippu juttu, ei ole vielä kohdalleni tullut joka ei olisi tykännyt :-)

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Muistan itsekin, kun oli ihana kömmytä sitte parvelle omaan rauhaan :)

   Poista
 3. Meillä on edessä muutto ja lapsen makuuhuone on nykyistä pienempi. Olen myös pohtinut parvisänkyä jossa olisi pöytätaso parven alla. Plussana on lisätila lattialla, mutta korkea sänky on kuitenkin aika iso möhkäle pienessä huoneessa. Myös parvisänky + oksennustauti yhdistelmä ei ole kovin miellyttävä :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllähän se antaa lisätilaa pieneen huoneeseen ja voi juurikin laittaa työtason sinne alle. Meillä on jo työpöytä, mutta juurikin pieni lukunurkkaus olisi kiva :)

   Yep, oksutauti ylipäätään on kamala. Nim. viime vkolla mini oksensi ja minä eilen. Yök!

   Poista
 4. Meillä oli pojalla puoliparvi ja olihan siinä etunsa mutta minusta se tuntui niin massiiviselta vaikkei sitä ollutkaan ja huone näytti paljon pienemmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, puoliparvi on varmaan vähän eri kuin täysikokoinen parvi! Hmm..täytyy vielä miettiä!

   Poista
 5. Muistan lapsuudesta, miten ihanaa oli kömpiä iltaisin "parvelle". Siellä oli turvassa ihan omassa pikku pesässä. Tämä lienee jokaisen lapsen unelma, joten ymmärrän minin toivetta omasta parvisängystä todella hyvin. Jokaisessa ratkaisussa on aina ne plussat ja miinukset. Nämä lasten huoneen ratkaisut muuttuvat kuitenkin suhteellisen usein lasten kasvun myötä, joten aina voi kokeilla, mikä kulloisessakin kasvuvaiheessa tuntuu tilankäytön ja lapsen toiveiden kannalta parhaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on samat muistot! Se oli ihanaa kömpiä sinne ylös ja olla omassa rauhassa.

   Mä kans mietin, että ehkä nyt pari vuotta menis tuo parvi tai mistä sitä tietää monta vuotta. Ja ainahan sen saa sitten vaihdettua, jos järjestys ei toimi :)

   Poista
 6. Me ollaan tähän asti selvitty ilman parvisänkyä, mutta onhan se tilaa vapauttava ratkaisu ja lapset tykkäävät! IKEAn Svärta on kyllä näppärä klassikko. Sulla kun on taitoa ja silmää tuunaukselle, niin eikö se olisi aika päheä mustana? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja tuo Svärta kiinnostaa sen takia, koska runko on kuitenkin aika ilmava. Hei, luet sä mun ajatuksia, koska mietin just mattamustaa. Sais varmaa spraymaalilla vedettyä ;)

   Poista
 7. Muistan omasta lapsuudesta parvisängyn, se oli kyllä ihana. Ymmärrän hyvin tyttäresi toiveen! <3

  VastaaPoista
 8. Meillä oli pojalla Ikean parvisänky, jossa oli pöytätaso alapuolella. Säästihän se tilaa pienessä huoneessa. Petivaatteiden vaihto oli aika työlästä. Poika kyllästyi äkkiä sänkyyn ja halusi mieluummin nukkua alhaalla. Vuoden jälkeen sänky laitettiin myyntiin. Koska sänky oli ruuvattu seinään kiinni, niin purkamisen jälkeen seinäpinnat piti paklata ja maalata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos kommentista! Mä mietin just tota, että mit äjos kyyllästyy sitten nopeasti! Toisaalta on kyllä niin kauan halunnut, että ehkä se kestäis jonkin aikaa. Aiankin vois kuvitella!! ;D

   Poista
 9. Ymmärrän lapsen haaveen...sellaisesta mieki haaveilin, mutten sitten saanut, sillä olin aivan toivoton unissakävelijä, eikä äiti uskaltanut ajatellakaan kerrossänkyä tai parvisänkyä. Meidän tytöt kinusi jossain vaiheessa sellaista, mutta silloinen lastenhuone oli liian pieni. Olen luvannut, että jos tässä aletaan sitä mökkiä rakentamaan , niin sinne tulee sellainen valtava kiinteä kerrossänky kokonaisuus, johon mahtuu enemmän kuin kaksi...olen bongannut aivan mahtiksen idean joskus netistä.

  Loppupäätelmä: Mie annan tälle ajatuksellenne plussan + tai kaks ++

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, no unissakävelijälle ei ehkä se paras vaihtis :)

   Mä uskon, että lähdetään tähän, jos vaan löytyy sopiva tori.fi:stä. Uutta en osta juurikin sen takia, jos kyllästyy. Patja täytyy tietenkin uusia. Katsotaan ja onneksi ei ole mikään kiire.

   Poista
 10. Pienessä huoneessa parvisänky on minusta kätevä ratkaisu, jos se on riittävän korkea ja alle jäävän tilan saa todella hyötykäyttöön. Meidän yksillä ystävillä on lastenhuoneen parvisängyn alla jopa lasten vaatesäilytys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Mietin juurikin sitä vapautuvaa tilaa ja se olisi tervetullutta :)

   Poista
 11. Meillä on tytöllä parvi, enkä keksi kuin hyvää sanottavaa. Tai ainoa miinus on lakanoiden vaihdon työläys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten muistelen, että teillä on puoliparvi? Ehkä muistan väärin! Onhan se kyllä aika kiva noille pienille ihmisille.

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig