torstaina, maaliskuuta 23

saako teillä jättää leikit lojumaan?


Levittääkö teidän pienet enkelit leikkinsä ympäri asuntoa vai pysyvätkö omissa huoneissaan? Meillä vietetään eniten aikaa olohuoneessa ja luonnollisesti kaikki tekeminen myös siirtyy sinne. Itsehän pidän siististä kodista ja se tuo mulle tietynlaisen mielerauhan. Jos asuisin yksin niin kaikki tavarat olisivat tietenkin tip-top omilla paikoillaan, mutta kun taloudessa on muitakin ihmisiä niin aina ei voi voittaa.

Miniä ei sotku haittaa, ei sitten ollenkaan. Hän voi kävellä likaisen vaatekasan yli ( joka on keskellä eteisen käytävää ) monta päivää eikä edes huomaa sitä. Kyllä, olen testannut tämän. Hän voi myös jättää leikit hujan hajan ja eikä se järkytä hänen mieletilaansa lainkaan. Oon yrittänyt kauniisti syöttää ajatuksia hänen päähänsä kuinka ihanalta tuntuu, kun koti on siisti ja kuinka helposti löytää lelut, kun niille on oma paikka. Ihan turhaa.
Oon tässä ajan kanssa tajunnut, ettei minin tarvitse ottaa musta mallia tai kuunnella mun selityksiä siisteyden tuomasta mielenrauhasta. Pah. Vaan mun täytyy ottaa mallia hänen rennosta otteesta elämään eikä antaa pienen sotkun häiritä. Leikkiminen on ihanaa, askartelu on hauskaa ja yleensä projektit voivat kestää monta päivää. Kyllä ne sit jossain vaiheessa siivotaan pois, jotta voidaan keksiä taas jotain uutta tilalle. Meidän aikuisten tulisi ottaa enemmän mallia noista pirpanoista, sillä heillä on oikeesti ihan hyviä ajatuksia ;).

Saako teillä jäädä leikit lojumaan vai siivotaanko kaikki päivän päätteeksi?

Mukavaa torstaita kaikille.


//Kids are pretty smart.


SHARE:

6 kommenttia

 1. :) Meidän lapset leikkii enää niin vähän, että tuota asiaa ei tarvitse enää miettiä. Huoneet on kyllä sotkussa monesti...Minusta liian tiukka linja ei ole missään asiassa hyväksi .) Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, sotkua tulee varmaan siihen asti, kun nuo pirpanat asuvat kotona!!
   Olet oikeassa, rennoin rantein on just hyvä ;)

   Poista
 2. Meillä on sotkua neidin jäljiltä, mutta onneksi hänen omassa huoneessa. Tosin huone on olkkarin vieressä eli pakosti näkyy myös omaan silmään. Meidän neitiä ei myöskään sotkut haittaa: pienessä huoneessa voi olla lattia peittyneenä legoihin, mutta hän vain onnistuu kävelemään siellä satuttamatta itseään. Siinä sivussa pöytä on täynnä paperia ja paperisilppua. Löytyypä sieltä jostain sitten puhelimet, tabletit, koulureput, vaatteet jne. Parin viikon välein komennan siivoamaan huoneen tiptop, sillä onhan joskus vain imuroitava ja muutenkin siivottava perusteellisemmin :)

  Pianhan tämäkin aika on vain historiaa eli yritetään nauttia tilanteesta vielä, sillä onhan se ihanaa, kun lapsi/lapset leikkii.

  Aurinkoista torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah! Yep, miten ne osaakin kävellä just sieltä kohdista missä ei ole niitä legoja :) Ja noi paperisilpuuut!!

   Ihanaa, että leikkivät ja saakin! Itsellään tässä on vaan oppimista ;)

   Poista
 3. Meillä ollaan tai siis minä olen sen verran nihilisti että harvoin annan levitellä leluja muualle kuin omaan huoneeseen, tai saa ne levittää mutta kyllä ne pitää myös siivotakin.
  Neiti on meidän lapsista se sotkuisempi, poika on aina ollut siistimpi ja huone pysyy sellaisena että sinne kehtaa mennä ihan milloin vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis muakin välillä ahdistaa, mutta yritän olla nipottamasta 'kaikesta'. Mun neidillä ei näytä olevan mitään väliä kuinka sotkuista meillä on!! Huoh!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig