maanantaina, huhtikuuta 10

valokuvausrekvisiittaa ilmaiseksi


Oon kiinnittänyt jo jonkin aikaa huomiota ruokabloggaajien kuviin tai lähinnä kuvien taustoihin. Olen myös miettinyt, että miten kaikki matchaa aina ruokien värimaailmaan kanssa niin hyvin. Toki voi olla, että heillä on monia eri värisiä pöytiä, alustoja tai penkkejä, mutta varmasti löytyy myös jonkin verran rekvisiittaa.

Itse käytän kuvien taustoina yleensä ruokapöytää, sohvapöytää, lattiaa, mattoa tai pöytäliinaa. Mielestäni pellavapöytäliina tai -verhot sopii tarkoitukseen erittäin hyvin ja tuo kivasti rouheutta kuvaan. Muuta rekvisiittaa meiltä ei sitten löydykään.


Valokuvausrekvisiittaa ilmaiseksi.

Valokuvausrekvisiittaa ilmaiseksi.Pari viikkoa sitten lamppu syttyi pääni päälle. En muista oliko joku vinkannut mulle ideasta vai älysinkö sen itse. Olin hakemassa maalia rautakaupasta ja vuoroani odotellessa eksyin tapettiosastolle. Siellä oli pari seinää täynnä mitä kauniimpia tapetteja ja kysyin myyjältä saanko leikata muutaman palan testiin. Hän laittoi sakset käteeni ja sanoi, että siitä vaan. Silmät kiiluen lähdin tarkastelemaan tarjontaa hieman lähempää.Valokuvausrekvisiittaa ilmaiseksi.

Valokuvausrekvisiittaa ilmaiseksi.Mitään varsinaista visiota tai sen suurempaa suunnitelmaa mulla ei ollut. Halusin vain muutaman erilaisen taustan, joita voisin mahdollisesti käyttää kuvissani.  Huomasin kiinnittäväni huomioni erityisesti struktuuripintoihin ja pariin, jossa oli kirjoitusta. Tarjolla olisi ollut vaikka ja mitä eri vaihtoehtoja, mutta nämä miellyttyvät eniten silmää. Oon tosi innoissani uusista löydöistä, mutta nähtäväksi jää tuleeko niitä sitten loppuen lopuksi käytettyä.Valokuvausrekvisiittaa ilmaiseksi.

Valokuvausrekvisiittaa ilmaiseksi.


Löytyykö teiltä kuvausrekvisiittaa? Jos niin millaisia?


//Think bigger.

SHARE:

28 kommenttia

 1. Itse kanssa olen alkanut kiinnittää taustaan huomiota entistä enemmän. Ehkä vaihtelun halun vuoksi eniten 🤗 lemppari on tällä hetkellä laudoista tuunaama härpäke joka ennen tv tasolla ihastutti kera valojen, mutta nyt kun se ei ole siinä niin toimii loistavana alustana kuville 🤗 sitten myös erilaiset tekstiilit tuovat piristettä 🤗

  Mukavaa uutta viikkoa 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tekstiilit tuovat kyllä tosi paljon jo kuvaan. Musta nämä tapetin palat olivat niin hauskoja :)

   SamoiN!

   Poista
 2. Enemmän pitäisi kiinnittää huomiota kuvissa juuri taustoihin. Usein tulee napattua kuva vaan samalla pöydällä kuin ennenkin. Pellavapussilakanaa olen tosin käyttänyt, mutta siinä se sitten melkein onkin. On vaan aina olevinaan niin kiire saada kuva otetuksi, ettei malta keskittyä tarpeeksi taustojen suunnitteluun. Hienoilta näyttävät kuvasi uusilla taustoilla! Ihan tavallisia esineitä, mutta taustalla saadaan kyllä ihmeitä aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mäkin yleensä otan kuvia aina samassa paikassa ja sama kiire täälläkin! Ei jotenkin oo aikaa tai jaksa oikeasti suunnitella niitä kuvia! Pitäsi oikeasti käyttää vähän enemmän aikaa :)

   Poista
 3. Taustalla on kyllä iso merkitys kuvissa, itsekin koitan kuvata niin, ettei tausta ainakaan olisi liian sekava. Multa löytyisi tapettinäytteitä jos vaikka millaisia ja joskus harvoin olen niitä kuvissakin käyttänyt. Ihana varsinkin tuo kirjoitustapetti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taustalla saa paljon aikaan :) Mä ihastuin kanssa tuohon kirjoitukseen!!

   Poista
 4. Mä käytän aika paljon erilaisia taustoja, koska kaksiossa ei muuten ole variaatiota tarjolla. Lahjapaperi on myös erittäin helppo tapa saada uutta ilmettä taustoihin ;) Lisäksi Aleksi hommasi joululahjaksi mulle sellaisen kuvausteltan, jossa tuli erilaisia taustoja myös. Eniten tosin tykkään ottaa luonnollisessa ympäristössä kuvia, ne ovat kuitenkin eniten totuudenmukaisia. Asetelmat on aina asetelmia kuvatilannetta varten. Harvalla esim. aamiaispöytä todellisuudessa näyttää yhtä kutsuvalta kuin kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta!! Ei meilläkään hirveästi vaihtoehtoja ole! Hei, totta lahjapaperi on kans hyvä ja leivinpaperi!!

   Joo luonnollinen ympräristö totkai best!! :)

   Poista
 5. Mä oon miettinyt ihan samaa enkä tosiaan ollut tajunnut, että se on noin helppoa! Kiitos siis ideasta, täytyykin tutkailla omaa tapettijämä valikoimaa sillä silmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Mustkin tää on hyvä idis :D

   Poista
 6. No juu, minä kerran pari vuotta sitten haalin näitä tapetinpaloja ja jaksoin käyttää kerran. Buah. :D Mutta johtunee siitä, etten hirveästi kuvaile esim. ruokia yms. Pitäisi kyllä käyttää joskus, saa niin eri fiiliksen taustalle! Kiitos kun taas inspiroit, mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha! No saas nähdä kuinka kauan mä ;))

   Ollos hyvä ja kiva, että inspiroiduit!

   Poista
 7. Jep asia huomioitu ja vaihtoehtoja löytyy ja kuinka helposti niistä saakin kivoja taustoja! Toinen on liimata dc-fixiä pahvilevyille...vaihtoehtoja löytyy niistäkin. Itse olen maalannut erillaisa taustoja rakennusjämä levyihin ja käyttänyt muutakin 'remppakrääsää' hyödyksi....Vihdoin sain kyhättyä itselleni kuvauspöydänkin :) No en tiedä lisääkö se yhtään enempää halua kuvailla :)

  Mukavaa pääsiäisen jämäviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo! Siis niin ihania taustoja ja tosi kiva lisä kuviin ;). Kiitos tuostakin vinkistä!

   Pitäisi muuten hakea jämälevyjä esim. Starkista. Sieltä varmaan liikenisi ja onhan noita maalinjämiäkin kaapissa :).

   Kiitos samoin :)

   Poista
 8. Ruokakuvia varten löytyy vaikka mitä rekvisiittaa, ruokakauppojen käärepapereista tapetteihin, on puukiekkoja, parittomia astioita, kangastilkkuja ja pahveja, lautoja ja papereita... välillä rutistelen ihan vain leivin- tai sanomalehtipaperia taustaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi! Sulta löytyy vaikka mitä!! Mä oon kanssa pari kertaa käyttänyt leivinpaperia ja sanomalehtiä! Nekin tosi hyviä!

   Poista
 9. Ehdottomasti kannattaa hyödyntää valokuvausrekvisiittana myös ne rautakauppojen vanhat tapettimallistokirjat ja bobiinirullat ja tietenkin myös mallistosta poistuneet laatat. Reilusti vaan pyytämään. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, mitäs nuo kirjat ovat? Onko niissä paloja? Ja laatatkin? Voi olla, että mun täytyy lähteä tekemään uusi reissu K-rautaan ;) Kiitos vinkeistä!

   Poista
 10. Ei ole ollut rekvisiittaa ja ehkä siksi yksityiskohtien/asetelmien kuvaamiset jääneet, kun tuntuvat niin kolkoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, no nyt sit vaan äippälomalla rautakauppaan ;)

   Poista
 11. Siis aivan huippu idea!!! Mulla on toistaiseksi vain marmori dc-fixiä taustana, mutta nyt taidan lähteä rautakauppaan! ;) Kiitos vinkistä ja aurinkoista tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että inspiroiduit :). Sä oot niin ihana, kun innostut!!!

   Samoin!

   Poista
 12. Ihan kaikkea ei kehtaa edes kertoakaan :D

  Tapetit on kyllä monikäyttöisiä. Niitä olen käyttänyt lahjapaperinakin jouluna ja synttärilahjoihin 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh! No mitähän sulta löytyy ;)). Sä oot kyllä sellainen keksijä että!

   Poista
 13. Joskus ennen muinoin pyytelin minäkin mm. rautakaupoista tapetin paloja, mitä niillä tein, en enää muista, mutta hei kiitos kun virkistit muistia. Kivoja kuvaustaustoja tulee noista.

  Ihqua iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Siis tosi hauskoja! Säkin voisit löytää sieltä ihania taustoja sun kauniille kahvikupeille <3

   Poista
 14. Monenmoista on jemmassa juuri kuvausrekvisiitaksi, mutta ideasi on oivallinen! Kiitos vinkistä! 👌🏻 Tuija

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig