maanantaina, kesäkuuta 19

"Äiti, onneks sä et lähde mukaan mökille."


Näin tyttäreni tokaisi mulle eilen ja nauroi päälle ;D. Ihan mahtavaa!! Meillä puhutaan kaikista tunteista ja meidän kotona kaikki tunteet ovat sallittuja. Eilen tunsin kropassani ylpeyden tunnetta. Ylpeyden tunnetta siitä, että olen antanut niin paljon turvaa ja rakkautta lapselleni, että hän pystyy ilmaisemaan juuri sen fiiliksen mikä hänellä on. Tuntuu, että olen tehnyt ainakin jotain oikein <3.

Lapsetkin tarvitsevat lomaa meistä aikuisista ja heidän täytyy saada viettää aikaa heille tärkeiden ihmisten kanssa. Ilman vanhempia. Koen myös sen olevan hyvin tärkeää lapsen itsenäistymisen sekä itseluottamuksen kannalta. Näiden erojen aikana lapsi saa varmuutta siihen, että pystyy handlaamaan tilanteita sekä elämää ilman vanhempiakin <3.

Kaunista viikkoa kaikille.


//Proud moments.
SHARE:

18 kommenttia

 1. Niin ne lapset kasvavat ja äitiäkään ei ihan joka juttuun tarvita/haluta mukaan. Tuo kaikki kuuluu normaaliin kasvamiseen ja teillä tuntuu välit olevat kohdillaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja musta on ihanaa, ettei tarvita/haluta mukaan <3 Kertoo vain, että lapsi luottaa omaan itseensä ja siihen, että pärjää :)

   Poista
 2. Meillä taas neiti ilmoitti torstaina kun pakkailin laukkuani Tampereen reissua varten, että hänellä on jo ikävä vaikken ole vielä edes lähtenytkään. Perjantaina hyppäsin töistä suoraan junaan niin neitihän oli itkenyt jo illalla isille ikävään. No mutta äitihän oli niin onnellinen kun sai viettää ihanaa laatuaikaa Tampereella blogiystäviä moikaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww! Joo, kyllä munkin bebellä oli ikävä pari viikkoa ennen mun Espanjan matkaa, mutta hyvin kaikki meni :). Sitä paitsi on hyvä välillä kokea ikävää, sillä sekin kasvattaa ja vahvistaa. Plus sehän on vain tunne, joka tulee ja menee <3 <3

   Ihanaa, me kaikki tarvitsemme välillä omaa aikaa!!

   Poista
 3. Meilläkin neiti selvästi kaipaa omaa aikaa ilman äitiä, välillä ilman isiä, välillä ilman vanhempia. Nyt on taas se hetki, kun on kiva olla möksällä iskän kanssa ja jäädä jopa yksin illaksi iskän ollessa töissä. Mutta niin vain hetki sitten tuli viesti, että tuuthan äiti mökille sit töistä suoraan seuraksi. No tottahan minä menen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Aivan ihania nuo pienet ihmiset ja on rikkautta sekä rakkautta antaa heille just mitä tarvitsevat <3. Pienet mussukat. Mun mielestä se on hyvä kunnioittaa lapsen yksityisyyttä ja antaa heillekin sitä omaa aikaa, jos sitä haluavat. Näin hekin oppivat isona olemaan terveellä tavalla itsekkäitä ja ottamaan hetken itselleen, jos siltä tuntuu.

   Poista
 4. Aivan super hienoa kun kaikki tunteet ovat sallittuja, se on iso asia! ❤ ja vaikka ei omia lapsia ole niin koen vierestä monia katsoneena että nimenomaan lapset tarvitsevat muitakin ympyröitä kun omat vanhemmat, kasvattavia ja opettavia. Ja ne hetket mahtavia palata taas omien vanhempien luokse sitten ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä myös se on iso asia, että kotona kaikki tunteet ovat sallittuja!! Pidän siitä viimeiseen asti kiinni <3

   Poista
 5. Ihanasti sanottu!Ja kyllä välillä on hyvä olla erossa,niin yhdessäolo taas tuntuu paremmalle.Hyvää tulevaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 6. <3 Ihana pieni (isopieni) sinulla! Aurinkoista juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihana tytär! <3 Totta, kyllä me jokainen tarvitaan omaa aikaa sekä tilaa.
  Aurinkoista tulevaa juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Ihana tyttö ja ihanasti sanottu! Ihanaa (äitivapaata) mökkeilyä hänelle :)

  VastaaPoista
 9. Hih... ihanaa juhannusviikkoa teille kummallekin :)

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig