tiistaina, kesäkuuta 13

ne hyväntuoksuiset naiset


Tiedättekö ne ohi kävelevät naiset, jotka tuoksuvat niin hyvälle, että pää kääntyy? Tai niitä, jotka istuvat bussissa viereesi ja jonkin ajan kuluttua huomaat nuuhkivasi heitä? Mä rakastan hyväntuoksuisia ihmisiä, naisia sekä miehiä. En tiedä mikä siinä on, mutta se saa jotain aikaan mun kropassa. Olen aina ollut tuoksujen perään, oli se sitten hajuvedet, kynttilät tai potpourrit ja kiinnitänkin usein ensimmäisenä huomiota tuoksuihin.

Näkö- ja kuuloaistin avulla opitut asiat unohtuvat kuulemma helpommin kuin tuoksut. Tuoksumuistot pysyvät muuttumattomina pitkään, kun taas näön ja kuulon välityksellä oppii koko ajan uutta. Tämä oli uutta tietoa mulle, mutta kuulostaa järkevältä. Muistan vieläkin mielessäni mummin kodin tuoksun ja kuinka sinne oli aina niin turvallista mennä <3.


the body shop white musk

the body shop white musk


Oon monesti miettinyt mitä ihmettä ne hyväntuoksuiset naiset tekevät, että tuoksu on niin voimakas ja että se jää leijumaan ilmaan. Sillä, jos hajuvettä pruiskauttaa liikaa niin se ei ole kenenkään mieleen. En myöskään usko tuoksun tulevan pelkästään hajuvedestä vaan heillä täytyy olla jotain todella hajustettua pyykinpesuainetta. Tai niin ainakin epäilen. Olen muutaman kerran pysättäyttänyt tällaisen naisen sekä kysynyt mitä tuoksua he käyttävät ja vastaus on annettu hymyssä suin.

Musta tuntuu, etten koskaan tuoksu hyvälle, vaikka käytän hajustettuja rasvoja sekä hajuvettä. Voiko se johtua siitä, että on paatunut omiin hajuihin vai eikö sitä oikeasti tuoksu millekään? 


the body shop white musk

the body shop white musk


Mun suosikkituoksu on The Body Shopin White Musk, joka on sopii täydellisesti perusarkeen. Olen käyttänyt sitä vuosia enkä usko luopuvani siitä vielä pitkään aikaan. Haluisin ostaa sen rinnalle toisen hajuveden, joka olisi tarkoitettu juhlatilaisuuksiin. Tarjolla on sata ja yks eri vaihtoehtoa, joten mistä tietää minkä valita. Tuoksuun vaikuttaa kuitenkin niin moni eri asia, kuten ihon pH-arvo,  ruokavalio, lääkitys, hormonit, jne. Ei kai sitä auta muu kuin lähteä vaan tuoksuttelemaan ja testailemaan mikä sopisi mulle parhaiten.


the body shop white musk

the body shop white musk


Onko sulla joku lempparituoksu? Entä onko jotain vinkkejä miten hajuvesi pysyy paremmin iholla?


//Smell good.

SHARE:

30 kommenttia

 1. Niin ihania kun kaikki tuoksut olisi niin migreenin vuoksi en pysty itse käyttää mitään. Joskus pieni tuoksuttelu on ok mutta muuten ei pysty 😅 ihastelen aina pulloja sitten 😅

  Kivaa päivää! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, voi harmi! Migreeni on varmasti sellainen rasite :(

   Poista
 2. Tämä on jo välillä ihan creepyä, kun niin moni juttusi voisi olla suoraan minun kynästäni. 😄 Kuten tämäkin. Minä en van kehtaa mennä kysymään keneltäkään tuoksua vaikka kuinka tekisi mieli. :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin tuoksuttelen vastaantulevia ja haluaisin osata käyttää tuoksuja, mutta jotenkin en ole vaan saanut istumaan niitä omaan olemukseeni (varmaan johtuu siitä että haisen niin usein märälle koiralle :'D ).

  Ja hei, mitkä kuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahah! No mut hei, jonkun täytyy haista myös märällä koiralle ;DD!

   Kiitos <3 !

   Poista
 4. Ihania kuvia <3 Itse tykkään käyttää tuoksuja, vähän fiiliksen mukaan tietenkin. Välillä olen testannut sumuttaa ilmaan, ja kävellyt siitä läpi. Ja välillä ranteisiin ja kaulaan, kunhan ranteita ei sen jälkeen hiero yhteen. :) Itsellekkin on tullut muutaman kerran eteen joku ihana tuoksu, mutta en ole kehdannut kysyä, mitä tuoksua on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Joo, mun kaveri tekee tota, että kävelee läpi. Ai mitä? Miksei ranteita saa hieroa yhteen? Mä aina hierasen, hahha!

   Poista
 5. Sama, sama, sama, tuoksut on kaikki kaikessa ja tuoksumuistot on vahvoja ja eläydyn myös vahvasti tuoksujen kautta. Ehdottomat lempparituoksuni tällä hetkellä on Viktor&Rolfin Bonbon tuoksut, vaikkakin tuoksufanilla on pakko olla monen monta tuoksua erilaisiin tilanteisiin ja aikoihin. <3

  Ihanan tuoksuvaa iltaa ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää ootkin sellainen tuoksu expertti :))

   Poista
 6. Jotain tuoksahtelevaa pitää suihkutella itseensä päivittäin. Lempituoksua en osaa sanoa, koska aina löytyy uusia suosikkeja.
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl mäkin laitan aina jotain :)

   Kiitos.

   Poista
 7. Mä taas en osaa käyttää mitään tuoksuja :/

  VastaaPoista
 8. Mun suosikkini on myös White Musk! Pidin siitä vuosien tauon ja nyt se on taas ohjelmistossa - ai että se on ihana, arkipäivien ilo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, se on niin hyvän tuoksunen että <3

   Poista
 9. Mahtava postaus upeinen kuvineen, johon voin hyvin samaistua! 😍 Olen löytänyt omat lempituoksuni juurikin ihan vaik spontaanisti kysymällä; se on molemmille osapuolille hauska tilanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jenna :) Se on tosiaan hauska tilanne!

   Poista
 10. Upeita kuvia <3 Mun lemppari on Cliniquen Happy, sellanen kestosuosikki vuosikymmenestä toiseen.

  Ihanaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 11. Tuoksumuistot todellakin säilyy vuosikymmenet. Muistan miltä tuoksui (vai haisi?) tädin luona, muistan miltä tuoksui sekamehu ensimmäisellä sairaalavisiitillä lapsena... Useimmat tuoksumuistot vievät lapsuuteen. <3
  Ihan noista hajuvesituoksuista on myös jäänyt muistoja. Pitkään suosikkini oli Laura Biagiottin Laura (parikymppisenä), sen jälkeen on ollut vähän hakuammuntaa ja suosikit ovat vaihtuneet. Aika paljon on tulut hölvättyä Bossia ja Escadaa. Välillä olisi kyllä kiva kysyä ohi kulkevilta, mitä hyväntuoksuista se ovat suihkutelleet päälleen... Nyt olisi muuten uuden kesätuoksun hankinta-aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha, haisi! Kyllä, aika paljon muistoja lapsuudestasi täälläkin! Suosittelen kysymään, sillä yleensä se keneltä kysytään on todella otettu :D

   Poista
 12. Samoja kokemuksia/fiiliksiä täälläkin :) Lapsuudesta minäkin muistan mummolan tuoksun ja esim. eräät kukat jotka kasvoivat tuolloin mummolan pihassa. En tiedä kukkien nimeä, mutta aina jos tunnen niiden tuoksun jossain, tulee tosi vahvasti mieleen lapsuuden kesät ja mummolan piha varhain aamulla :)

  Mielenkiintoinen postaus ja oikein kauniit kuvatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä niin tiedän ton :) Mullakin tulee välillä joku mieleen, jos tuttu tuoksu tulee sieraimiin.

   Kiitos paljon kivasta kommentista :)

   Poista
 13. Täällä myös todellinen tuoksufriikki, rakastan tuoksuja! Ja olen myös kysynyt tuntemattomalta, mitä tuoksua hän käyttää. Ja minultakin joskus kysytty, kyllä siitä hyvä mieli tulee.
  Tuomen tuoksu on nyt alkukesästä saanut minut taas kyneliin, siis hyvällä tavalla kyyneliin. Sen tuoksu on kuin lupaus kaikkien aikojen ihanasta kesästä, huolettomuudesta ja kauniista päivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis arvaa mitä? Siitä lähtien, kun SÄ sanoit mulle, että tuoksun hyvälle tää postaus on ollut mielessä. Nyt sain sen vihdoinkin ulos :)). Eli kiitos sulle.

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig