perjantaina, heinäkuuta 14

Uskotko, että pilvien läpi voi ruskettua? + muita hassuja kysymyksiä


Olen auringonpalvoja. Rakastan maata auringossa, ruskettua ja mitä kuumempi sen parempi. Kesä ei ole kesä, ellen pääse kunnon lämpöön. Tänä vuonna olen ollut onnekas, sillä pääsin Espanjan sekä Kroatian auringon alle. Mä myönnän, että mulla on pakonomainen tarve ruskettua. Samantien, kun lämpimät ilmat alkavat mut löytää parvekkeelta noin kello 15.50-17.00. Joka kerta, kun aurinko paistaa ja olen jumissa sisällä, koen ahdistusta. Hyvä mahdollisuus ruskettua menee sivu suun. Kadehdin myös ihmisiä, joilla on ulkotyö tai ovat lomalla juuri kun aurinkoisten ilmojen aikaan. Mutta kun täydellinen rusketus on saavutettu en koe tarvetta maata auringossa eikä mulla ole huonoa omaatuntoa sisällä olosta. 
Olen lähestulkoon koko ikäni luullut olevani tämän auringonotto tarpeeni kanssa yksin, kunnes avauduin parhaalle ystävälleni aiheesta. Hän tiesi tasan tarkkaan mistä puhuin ja pystyimme samaistumaan hyvin moniin kysymyksiin, joita päässämme pyöri. Laitan tähän niistä muutaman ;D.
Tunnetko huonoa omaatuntoa, jos ulkona paistaa aurinko ja sinä olet sisällä?

KYLLÄ.

Näytätkö joskus rusketusrajojasi ihmisille, jotta he uskovat sinun ruskettuneen?

KYLLÄ.

Loukkaannutko, jos rusketustasi ei huomata?

KYLLÄ.

Uskotko, että rusketut tekemällä esim. pihatöitä?

EN.

Vai tuntuuko, että ainoastaan paikallaan makaamalla ruskettuu?

KYLLÄ.

Vertailetko ihonväriäsi muiden kanssa?

KYLLÄ.

Perustuuko loman onnistuminen siihen kuinka ruskettunut olet?

KYLLÄ.

Ihailetko muiden rusketusta?

KYLLÄ.

Jos aurinko paistaa ajaessasi autoa, avaatko ikkunan ja laitat toisen käden ulos ruskettumaan?

KYLLÄ.

Uskotko, että pilvien läpi voi ruskettua?

EN TODELLAKAAN.Hahah. Jos pystyt samaistumaan vastauksiin puhumme samaa kieltä. Voin kertoa, että meillä oli aivan sairaan hauskaa, kun keksimme kysymyksiä eikä muutamaan päivään tarvinnut tehdä vatsalihaksia.

Tottakai tiedän auringonoton haitat ja sen takia laitankin aina kunnon kerroksen aurinkorasvaa. Käytän vähintään 30+ suojakerrointa, mutta yleensä 50+. Olen aina pitänyt huolen, että ihoni on suojattu kunnolla ja varsinkin ulkomailla ollessa. Vaikka jotkut sanovat, että tumma iho kestää paremmin aurinkoa olen aina suojannut myös tyttäreni ihon 50+ aurinkorasvalla. Tämän asian kanssa ei ole leikkimistä. Espanjaan ja Kroatiaan sain Sugar Helsingiltä testiin Algamariksen aurinkovoiteita. Nämä 100% luonnonmukaiset sekä vegaaniset rasvat antavat suojan UVA- että UVB-säteitä vastaan.

" Algamaris tuotteet ovat 100% luonnollisten mineraaliaurinkosuoja-aineiden ansioista. luonnolllinen ja laadukas vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojatuotteille. Sisältää vain mineraalifilttereitä, tuotteet eivät sisällä nanopartikkeleita. Erityisesti kasvoille ja kaulalle kehitetty kosteuttava aurinkovoide antaa suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Sopii kaikille ihotyypeille."

Tykästyimme tuotteisiin minin kanssa ja varsinkin sprayattava rasva toimi paremmin kuin hyvin. Lapsenkin oli erittäin helppo levittää se itse eikä mun pitänyt olla aina auttamassa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tuotteita ja voin olla lähestulkoon satavarma, ettet tule pettymään.

Muistattehan tekin suojata aina ihonne auringolta!


//Sunbath business.
SHARE:

18 kommenttia

 1. Hih, kuulostat aivan mun toiselta puoliskolta! :D Hän on todella huonotuulinen, jos joutuu olemaan syystä tai toisesta aurinkoisella säällä sisällä. Itse rakastan aurinkoa, mutta en ole yhtä pakkomielteinen ja jos jotain täytyy tehdä sisällä, niin yleensä hoidan sen säällä kuin säällä, tiedän, että aurinko tulee esiin ennemmin tai myöhemmin uudelleen. Toki kotimaassa tämäkään ei tunnu olevan ihan selviö... Mutta sen verran olen itsekin auringon ja lämmön perään, että yhtäkään kesää en kotimaassa vietä omasta vapaasta tahdostani ilman reissua takuulämpöön. :)

  Ihanaa perjantaita auringonpalvojalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha! Moi, toinen puolisko ;). Kyllä sitä ihminen tarvitsee aurinkoa elämään!!

   Poista
 2. Vaikka en ole aito punapää, on mulla samat geenit mitä tulee ruskettumiseen: en rusketu. Palan ja sitten iho tasaantuu taas vastaamaan sävyltään kopiopaperia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki ei rusketu!Mä en kestä...kopipaperi!! Hahahha! <3 <3

   Poista
 3. Kovin kuulostaa vanhalta minulta 😅 makasin ensin päivän auringossa ja päälle menin vielä illalla solariumiin 😅 nykyään en jaksa samanlailla olla enää auringossa, pari vuotta mennyt näin.

  Perjantain iloa 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woow! Sä oot ollut kunnon tanorektikko ;))

   Poista
 4. Oma nuoruuden minäni pystyy samaistumaan kaikkeen, mutta nykyinen minä enää ei. En vaan jaksa enää samalla lailla olla auringossa ja tulee huono olo, migreeni ja Kreikassa joka päivä meni aineenvaihdunta sekaisin, niin että ramppasin koko yön vessassa. Kyllä se vaan on uskottava, että auringon ja minun liitto on nyt bänks.

  Niin ja tämä äiti sitten vielä muistuttaa, että muistathan rasvata hyvin myös jalkapohjat, joissa on ohut iho ja ovat aina lepolassessa töröttäessä aurinkoon päin <3

  Ihana oot, kivaa ja aurinkoista viikkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no! Vanhuus ei tosiaan tule yksin! Mullakin tuli ensimmäistä kertaa ikinä pigmenttihäiriöitä ihoon, huoh! Mutta mä en vielä aio päästä irti ;)

   Korvat muistan aina rasvata, mutta jalkapohjia en kyl ikuna oo rasvannu! Kiitos vinkistä!

   Puspus <3

   Poista
 5. Sinä auringonlapsi <3 Minut pitäisi suorastaan pakottaa "ottamaan aurinkoa", en yhtään tykkää kuumuudesta ja auringonpaahteesta. Valitsen aina varjon mieluummin, ja kaikki tämä varmaan johtuu migreenipeikosta (kuten Tiiallakin, nyyh).

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! Auringonpalvoja!!

   Migreeni ei ole kiva ja silloin kannattaakin pysyä varjossa :)

   Samoin <3

   Poista
 6. Kai mun on pakko myöntää, etä vastaisin lähes kaikkiin kysymyksiin KYLLÄ... Tosi tervettä ja terveellistä! ;) Onneksi pahimmat auringonpalvontavuodet ovat takanapäin. Ja kyllä, pilvisellä säälläkin voi palaa... ainakin Thaimaassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha! Yep, todelle tervettä ;D. Olet siis sielunsiskoni tämän asian suhteen <3

   Poista
 7. Hauskoja kysymyksiä. Siis todellakin pihatöitä tehdessä ruskettuu kuten pilvien läpikin mut ei varmasti niin hyvin kuin ilman pilviä. En osaa maata auringossa montaa minuuttia kun heti jo alan hamuilemaan pihapuuhia. Mutta kesä ei ole mitään jos ei tosiaan saa rusketusta. Olen tänäänkin vertaillut rusketustani meidän yli ruskettuneen neidin kanssa. Sairaan epistä kun mies ja tytär ruskettuvat pelkästä kesäkuu sanasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon räkättänyt näille kysymyksille ihan hulluna!!

   Jotkut ruskettuvat niiini helposti ja musta tuntuu, että mäkin oon yks niistä! Ruskettunut iho on vaan niiiiiin kaunis <3

   Poista
 8. Minäkin samaistuin sinun mielipiteisiisi, mutta nykyään en enää uskalla/jaksa maata auringossa. Olen aika tummaihoinen, enkä pala helposti. Aurinkorasvoja en tavallisessa päivässäni käytä, koska saan niistä aina finnin tai kaksi, mutta etelän lomilla tietysti on pakko. Tosin ei enää kuumiin maihin näin vanhempana tee edes mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä mullakin hieman hellittänyt se pakkomielle, mutta kyllä silti tykkään kärventää ihoa :). Toisaalta Suomessa on ne 5 hellepäivää vuodessa niin eipä siinä paljoa ehdi edes ruskettua!

   Poista
 9. Mä paloin kasvoista Karibialla pilvisenä päivänä, koska laitoin vain aamulla aurinkorasvaa ja ajattelin päivällä rannalla ollessa, etten kyllä ala lisäämään, kun ei kerta paistakaan kunnolla vaan aurinko oli koko ajan sellaisen usvaisen kerroksen takana. :D Sen jälkeen olen ollut todella tarkaksi auringon kanssa. Tykkään kyllä itselläni pienestä päivetyksestä, näytän heti mielestäni pirteämmältä. Kadehtinkin sellaista ihoa joka sulla on luonnostaan, koska sen kanssa näyttää musta aina freesimmältä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okay, eli näitäkin tapauksia on :). Kiitos ja onhan päivettynyt iho tosiaan pirteämmän näköinen ja mulle tulee ainakin freesimpi olo, kun katsoo itseään peilistä!

   Poista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig