maanantaina, syyskuuta 18

omia ja muiden muistoja


Viikonloppu tuli ja meni taas taas sellaista vauhtia että!! Välillä mietin mihin tämä aika oikeasti menee ja miten se menee niin nopeasti. Tunnit, päivät ja viikot vilisevät vain silmissä. Vuorokaudessa voisi mun mielestä ihan hyvin olla muutama tunti enemmän, jolloin ehtisi tehdä huomattavasti enemmän asioita. 

Tänä viikonloppuna oon käynyt läpi mummin ja äidin vanhoja valokuvia. Meillä on sellainen tilanne, että kellari on aivan täpötäynnä tavaraa ja niin sekaisin, että näen jopa painajaisia siitä. Erinäisistä syistä auton talvirenkaat täytyy saada mahtumaan sinne, joten pieni KonMaritus on nyt kohdillaan. 

Mummilta sekä äidiltä jäi paljon tavaraa ja on ollut hieman haasteellista päättää mitä säilyttää ja mitä ei. Kaikkea ei voi luonnollisesti varastoida enkä usko, että edes tarvitsee. Oon ottanut sen linjan, että säilytän ne tavarat, joista muistan heidät. Esimerkiksi mummin kello on sellainen, jonka näen vieläkin silmissäni ja samoin kuvissa näkyvä ruusukuvioinen pussukka. Samaan aikaan oon heittänyt kylmän viileästi roskiin valokuvia, joissa on tuntemattomia ihmisiä ja, joilla ei ole minkäännäköistä tunnearvoa mulle. Tuntuuhan se hurjalta heittää toisen muistoja roskikseen, mutta johonkin se raja on vedettävä.

On ollut hauska katsella kuvia ja nähdä millaista äitini lapsuus oli. Mini kysyi mm. 'miks sun mummi työntää sun äitiä nukenrattaissa?'. Hahaha. Selitin, että ihan ne olivat ihan oikeat lastenrattaat ja ennen vanhaan näyttivät erilaisilta. Täytyy sanoa, että onhan se ihan eri katsella kuvia albumeista kuin koneelta. Mua suoraan sanottuna hieman harmittaa, ettei enää tule teetettyä oikeita valokuvia vaan kaikki ovat tallennettuina muistikortille. Löysin myös oman vauvakirjan, jonne äitini oli mm. leikannut hiuksistani kiharan. Ihania muistoja.

Onko teillä vielä albumeita hyllyissä vai ovatko kaikki kuvat kännykässä tai koneella?

Oikein mukavaa viikkoa kaikille.

//Memories.
SHARE:

11 kommenttia

 1. Varastossa albumit tällä hetkellä 😎 rakastan yli kaiken katsella albumista kuvia, siinä on tunnelmaa 😍

  Aivan mahtavia muistoja siellä ❤

  VastaaPoista
 2. Albumeita on hyllyssä ja tulee aina olemaan, sillä rakastan aitoja valokuvia 💓 Mulla olisi edessä lapsuuskodin vanhojen kuvien skannaaminen talteen, sillä osa vanhoista kuvista on reippaammasti haalistuneita kuin toiset. Itse asiassa ne vanhimmat mustavalkoiset ovat parhaimmin säilyneitä, 70-luvun "värikuvat" huonoiten...

  Äskettäin lasten kanssa katseltiin monen monta albumia läpi ja muksut rakastaa sitä hommaa!

  Miniltä hyvä havainto, kyllähän ne nukenvaunuilta näyttää 😂

  Iloa viikkoosi ❤️

  VastaaPoista
 3. Mä tein viime syksynä saman homman: tuntemattomat ihmiset ja maisemat kuvissa ei anna meille mitään, joten roskiin menivät. Muuten valokuvia on vieläkin aivan liikaa irrallisina yhdessä laatikossa, lisäksi vielä useampi albumillinen kuvia. Muutamaan vuoteen en ole enää kuvia teettänyt paperikuviksi. Kuvakirjoja olen suosinut reissuista. Joskus jos saisi aikaiseksi nuo kaikki vanhat ja vähän uudemmatkin kuvat teettää kirjoiksi, veisivät ainakin vähemmän tilaa. Tosin eihän vanhoja mustavalokuvien tunnelmaa saa kuvakirjaan :)

  VastaaPoista
 4. Täällä tyhjennettiin juuri mummuni jäämistöjä. Itse ajattelin juurikin noin, että säästetään vain ne kuvat mistä tunnistamme henkilöt ja mikä tavara luo itselle muiston. No, toiset serkut olivat sitten sitä mieltä että enemmän on säästettävä. Eli, mielestäni olet tehnyt hyvän rajauksen, ei kaikkea todellakaan voi säästää.
  Meillä on valokuvakirjoja, leikekirja tyylillä tehtyjä. Ja, nykyään olen tehnyt vuosikirjaa Ifolorin avustuksella.
  Mukavaa syksyä teille Minin kanssa!

  VastaaPoista
 5. Täällä mulle naureskeltiin kun otin valokuvat viikonlopun reissulle mukaan. Halusin näyttää niitä isovanhemmilleni ja anopilleni, joilla ei tietokoneita ole. Tykkään tosi paljon teettää valokuvia ja katselen edelleen vanhoja albumeja mieluummin kun kuvia koneelta. Nytkin tämän viikon tehtävänä on laittaa uudet teettämäni kuvat albumiin :)

  VastaaPoista
 6. Olen jemmannut jonkin verran vanhoja kuvia lapsuudesta. Lisäksi on kilokaupalla albumeita niiltä vuosilta, kun kuvasin jo ahkerasti ja kuvat teetettiin paperille. Viimeisten lähes kymmenen vuoden ajan kuvat ovat valitettavasti päätyneet vain tietokoneen muistiin. Mielummin kyllä katselisin kuvia ihan perinteisistä albumeista...

  VastaaPoista
 7. Sulla on hyvä rajausperiaate, koska kaikkea ei vain ole mahdollista säästää, vaikka ehkä haluaisikin. Itse olen laitellut paperikuvia pois, mutta vain epäonnistuneita otoksia ja niitä, joissa ei ole tuttuja. Teen valokuvakirjoja, joita on mukavaa katsella, tänään juuri tein edellisestä reissusta kuvakirjan. Aivan liian paljon jää kuvia vain koneen uumeniin ja eihän se sama juttu ole niitä sieltä katsoa kuin albumista tai kirjasta.

  VastaaPoista
 8. Sun teksti alkoi just ku mulla...Kiirusta on, aika kuluu ja kuluu ja niin nopeaan. Mulla on kuvat kaapissa ja joskus harvoin niitä tulee katseltua. Tietsikallakin on kyllä kuvia... Ihanaa alkanutta viikkoa 💓

  VastaaPoista
 9. Tykkään kans katella kuvia enemmän albumeista mutta harmittavasti viimeiseen 10 vuoteen ei ole tullut teetätettyä enää kuvia. Just vähän aikaa sit selasin vanhoja albumeita ja joo parhaat naurut saa kyllä ku kattoo omia kuvia ja ihana ku kuvaushetket palaa mieleen. Oon kuvannut aina tosi paljon. Ennen enemmän vielä tilannekuvia. Ihanaa alkanutta viikkoa ��

  VastaaPoista
 10. Tykkään kans katella kuvia enemmän albumeista mutta harmittavasti viimeiseen 10 vuoteen ei ole tullut teetätettyä enää kuvia. Just vähän aikaa sit selasin vanhoja albumeita ja joo parhaat naurut saa kyllä ku kattoo omia kuvia ja ihana ku kuvaushetket palaa mieleen. Oon kuvannut aina tosi paljon. Ennen enemmän vielä tilannekuvia. Ihanaa alkanutta viikkoa ��

  VastaaPoista
 11. Ihania muistoja! <3 On albumeja hyllyssä, varsinkin minun ja miehen alkuajoilta, kun kamerat olivat vielä filmikameroita! Äidillä on numerojärjestyksessä hirveä määrä kuva-albumeita, joista voi tutkia vuoteni 0-19v, upeat muistot ja äiti on nähnyt ison vaivan.

  Ihanaa tiistain jatkoa S! <3

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig