keskiviikkona, lokakuuta 11

näin valmistui suunnittelemani ruokapöytä


Kaikki alkoi Habitare-messuilla vuonna 2016. Näin jollain osastolla aivan ihanan ruokapöydän, jonka taso oli tehty puusta. Siitä se ajatus alkoi kehittymään ja nyt ollaan siinä pisteessä, että meillä on uusi ruokapöytä! Yey!

Kerroinkin alkuvuonna hieman suunnitelmista pöydän suhteen. Asiat eivät aina mene niin kuin Strömsössä ja pöytä saapui meille vasta viime viikolla. Ne sanovat, että hyvää kannattaa odottaa ja sanonta pitää täysin paikkansa. Pöytä on aivan upea ja oikeastaan kauniimpi mitä osasin edes kuvitella. Kerroin nyt vielä hieman miten pöydän suunnittelu eteni. 

Pöydän tason inspiraation lähteenä toimi alla oleva kuva. Pääsin tutustumaan Meidän Harmoniaa Minnan ystävän kotiin ja ihastuin täysin tuohon hirsiseinään. Etsin kissojen ja koirien kanssa paikkoja, josta voisin ostaa hirttä, mutta tuloksetta. Oli siis mietittävä muita vaihtoehtoja.
Satuin bongaamaan netin uumenista alla olevan puisen penkin, jonka antiikkiliike Romuritari oli tehnyt. Laitoin heille kyselyn mitä puuta ja maalia olivat siihen käyttäneet, sillä rakastuin puun kuosiin ensisilmäyksellä. Selvisi, että se on Siperian lehtikuusta ja maalattu Osmo Colorin puuvahalla.
Näiden saamieni tietojen mukaan olin astetta viisaampi sekä varmempi millaisen haluaisin uuden ruokapöydän olevan. Otin yhteyttä Helsingin kaupungin puupajaan sekä samaiseen metallipajaan, joka teki olohuoneen pöytämme

Ostin lehtikuusen palat Vantaan Starkista. Puupajan vetäjä ei ollut innoissaan ostoksestani ja varoitti alusta lähtien, että puu voi alkaa elämään ja halkemia tulee varmasti. Taso tehtiin kuulemma vastoin kaikkien oppikirjojen oppeja. Olin kuitenkin tehnyt päätökseni ja kundit alkoivat hommiin ;).

Sain Osmo Colorilta testiin puuvahan sekä öljyvahan, jonka on tarkoitus on säilyttää puun luonnollinen lämpö ja tuntu. Penkki, johon ihastuin, oli maalattua LUMI-sävyllä ja halusin ehdottomasti saman värin uuteen ruokapöytään. Kun palat oltiin yhdistetty tasoksi oppilaat maalasivat sen ensin puuhavalla ja sen jälkeen öljyvahalla. 

Lopputulos oli juuri niin upea mitä olin haaveillut. Melkein hypin onnesta, kun näin tason ja saattaa olla, että päästin muutaman ilon kiljahduksen. Laitan pian lisää kuvia pöydästä niin näette millainen siitä tuli. Tällaisista projekteista tulee niin hyvä mieli varsinkin, kun on itse suunnitellut sen ja toteutuskin onnistui.
 Ihan mahtavaa.

Onko teillä jotain itse suunniteltuja huonekaluja?


//Custom made.

SHARE:

30 kommenttia

 1. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja innolla odotetaan lopputulosta 💖 voi tuo hirsiseinä... 😍

  VastaaPoista
 2. Tulee varmaan hieno pöytä<# Meillä on ruokailutilan ja olohuoneen pöydät teetätetty sekä yöpöydät makkariin. Vanha keittiönpöytä on myös teetätetty, joka on nyt varastossa. Joskus teetin paljonki huonekaluja, osa myynyt pois kun maku muuttunut modernisempaan suuntaan. Tilasin nyt Gedigolta penkin, joka on tehty hienosti nahasta ja puusta. Tässä ei ole käytetty yhtään ruuvia, joka on minusta hienoa ja käsityötä parhaimmillaan. Arvostan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis parastahan ois, jos pystyisi itse suunnittelemaan kaikki huonekalut :))

   Poista
 3. Oi että, ihanan näköinen jo tässä, en malta odottaa, että näen tämän oikealla paikallaan. <3

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää, nyt vaan lisää kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, kun sait sellaisen pöydän jonka halusit 💓 Mukavaa nähdä lisää kuvia myöhemmin 👍

  VastaaPoista
 6. Oi, jään odottelemaan miltä pöytä kokonaisuudessaan näyttää. Ihana kun suunnittelemasi pöytä vihdoinkin valmistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon niin iloinen, että vihdoinkin on valmis!

   Poista
 7. Vähänkö tuli kiva ja loppujen lopuksi helpommin kuin olisi kuvitellut. Ihanalta näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Vaikka meni aikaa niin olo odottamisen arvoinen!

   Poista
 8. Oi, hyvältä näyttää! <3 Innolla odotan lisää kuvia! :)

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää, kuvia odotellen :)

  VastaaPoista
 10. Lisää kuvia!!!! Ihan mielettömältä näyttää tuo pinta! Itse tehdyt jutut on parhaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Itse tehdyt ovat tosiaan parhaita :)

   Poista
 11. Hyvältä näytää <3 Tuo hirsiseinä oli kyllä niiiin makeee...

  VastaaPoista
 12. Siis WAU, voin kuvitella sun fiiliksen kun suunnitelma alkaa muuttumaan suunnitelmasta toteutukseksi. Meiltä löytyy pojan huoneesta hyllykkö jonka olen suunnitellut serkkuni kanssa ja hän puuseppänä on sen valmistanut työpaikkansa jämä tarvikkeista. Hintaa tuolle painavalle laatikostolle tuli tarvikkeineen ja töineen 150e ja voin sanoa että laatu on parasta ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis itse suunnitellut jutut on niin best :) Ihanaa, kun saa juuri sellainen millaisen haluaa!

   Poista
 13. Ai niin ja se tytön huoneen seinällä oleva naulakko on poikani koulussa tekemä naulakko. Ainoa mikä alkuun harmitti oli väri jolla poika sen oli käsitellyt, poika itsekin tiesi että olisin ilahtunut valkoisesta tai ihan vain puunvärisestä mutta koululla ei ollut valkoista. Voi harmistus sentään mutta naulakko on silti niin ihana.

  VastaaPoista
 14. Tosta tulee niin hieno :) Itse suunnittelemat ja miehen tekemät on meidän kodissa parhaita huonekaluja ����

  - Rebecca

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig