maanantaina, marraskuuta 6

kun aika ei riitä kaikkeen + arvonta


Ne puhuvat ruuhkavuosista ja nykyään tiedän mitä se tarkoittaa, sillä aihe on hyvin ajankohtainen meidän perheessä. Koulu, työ, harrastukset, koti, ystävät ja lepo vievät kaikki oman aikansa ja tällä hetkellä tuntuu, että meillä on aina kiire. Olemme koko ajan tekemässä jotain tai menossa jonnekin. Viimeisen kuukauden aikana elämässä on myös tapahtunut muutoksia, jotka ovat muuttaneet hieman arjen muotoa.

Kiire on sinällään hassu käsite, sillä jokainenhan meistä luo omat kiireensä. Meillä kaikilla on vapaus tehdä juuri sitä haluamme ja yleensä teemme niitä asioita, jotka ovat meille tärkeitä ja mistä tulee hyvä mieli. Mutta väitän silti, ettei aina ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisi. Muistatteko, kun puhuin haluavani kirjoittaa blogia just silloin kuin haluan ja ilman paineita? Sen päätöksen jälkeen elämä on ollut 2351 kertaa kevyempää! On ollut ihana nauttia kaikesta tekemisestä ilman sitä takaraivossa olevaa ääntä, joka aina hoki "muista blogi, pitää kirjoittaa, ota kuvia, jaa parempaa sisältöä, jne". Samaan aikaan fiilikset ovat todella ristiriitaiset, koska haluaisin oikeasti käyttää enemmän aikaa tähän ihanaan harrastukseen. En tietenkään samalla tavalla kuin aiemmin vaan rennolla otteella. Olisi kiva jakaa ajatuksia, ideoita sekä valokuvata arjen jutskia tännekin, mutta aika ei yksinkertaisesti riitä.

Tällä hetkellä uuden työn myötä kaikki energia ja aivokapasiteetti menee uuden oppimiseen plus haluan antaa kaikkeni uudelle työlle, josta oon muuten niiiiiiiiiin onnellinen. Paikka on kuin tehty mulle ja taas yksi hyvä todiste siitä kuinka asiat a i n a menevät juuri niin kuin pitääkin. Töiden jälkeen on minin harrastukset, joissa olen vahvasti mukana ja vapaa iltoina täytyy tehdä ruokaa sekä vilauttaa edes imuria lattioille. Viikonloput menevät myös harrastusten parissa. Akkujakin olisi hyvä latailla ja viime kuukausina en yksinkertaisesti ole jaksanut tehdä yhtikäs mitään. Välillä täytyy antaa mielelle ja kropalle lepoa plus ainahan elämässä on erilaisia kausia. Joskus jaksaa enemmän ja joskus taas vähemmän. 

Kun elämä on hektistä itseäni auttaa ajan hallinnassa kalenteri. Oon vuosikausia kantanut paperikalenteria mukanani ja se on samalla toiminut ikään kuin päiväkirjana. Ja kyllä, jokainen kalenteri on tallessa. En pystyisi elämään ilman sitä enkä ole vielä päässyt sähköisen kalenterin maailmaan. Mielestäni on ihanaa kirjoittaa viikon tapahtumia ylös, piirrellä sydämiä sinne tänne ja kirjoitella mielessä pyöriviä ajatuksia ylös. Viime vuonna sain Fridalta aivan ihanan kalenterin, jossa oli upeita kuvia ja kauniita muistutuksia arjen pienistä, mutta tärkeistä asioista. Nyt hän on tehnyt sen taas. Vuodesta 2018 tulee hyvä vuosi ja kaikista kauneimmat ajatukset ovat pistetty kahden kannen väliin. Valikoimasta löytyy viikko- ja seinäkalenteri ja meidän perheelle molemmat ovat MUST. Mininkin on hyvä pysyä ajantasalla tulevista tapahtumista ja seinäkalenteriin merkitsemme yleensä omat sekä yhteiset menot. 
Kaikki teemme varmasti parhaamme, jotta arki olisi mahdollisimman mutkatonta. Muistakaa myös ottaa niitä hetkiä itsellenne ja levätkää <3.

Mitenkäs siellä on lähtenyt syksyn arki rullaamaan ja miten te pidätte pakan koossa?


Haluamme yhdessä Fridan kanssa ilahduttaa yhtä lukijaa Hyvä Vuosi -kalenterilla. Saat itse valita seinä- tai viikkokalenterin. Jätäthän kommenttiboksiin viestiä ja olet mukana arvonnassa. 
Arvonta päättyy 12.11.2017 klo. 21.00.


Iloista viikkoa kaikille.

//Not enough time. SHARE:

58 kommenttia

 1. Jään aina miettimään tuota, että voimme tehdä ajallamme, mitä haluamme.
  Mulle on tärkeää osallistua esim. lasten vanhempainvartteihin, vaikka oikeasti ne monesti ruuhkauttavat juuri väärään aikaan. Töissäkäyntikään ei periaatteessa ole valinta - muutoin kuin pakon sanelemana.

  Jää tunne, että en oikeasti voi valita, koska velvollisuuksia on paljon.
  Mieluummin makaisin sohvalla kuin ravaisin talvivaateostoksilla, mutta ei auta valita sohvaa.
  Useimmiten tuntuu, ettei aika riitä mihinkään. Vaikka sen miten optimoisi.
  Ja samaan aikaan tiedän, ettei elämä olisi elämää, jos minulla olisi pelkästään aikaa.

  Seinäkalenteriin minkäin merkkaan kaikkien menot, vaikka ne vanhempien sähköisissäkalentereissa myös ovat. Ei ole seinäkalenterin voittanutta.

  VastaaPoista
 2. Tutulta kuulostaa jatkuva kiire. On vaan pakko priorisoida ja tehdä valintoja. Yritän olla tuntematta liiaksi huonoa omaatuntoa, etten kaikkea ehdi tai pysty tekemään.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 3. Raskas viikko tulossa mutta pakko jaksaa painaa lasten takia, seinäkalenteria tarvitsen ensi vuodelle.

  aiholapp lailanet.fi

  VastaaPoista
 4. Hyvät yöunet antaa aina virtaa seuraavaan päivään. Heti huomaa että alkaa lähteä luisuun jos nukkuu huonosti. En ole koskaan käyttänyt viikkokalenteria, sitä voisi kokeilla!
  briksu@luukku.com

  VastaaPoista
 5. En oikeastaan tiedä. Kun perheessä on kaksi alle kouluikäistä ja kaksi aikuista, joista toinen tekee kahta työtä, ja toinen opiskelun ohessa hoitaa sivutyönä yhden yrityksen kirjanpidon, voidaan kai puhua niistä ruuhkavuosista. Meillä on selkeä perhekalenteri, jossa on jokaiselle oma lokeronsa. Lisäksi arjen pelastus on ollut se, että ruoka tehdään 2-3 päiväksi kerrallaan. Pelkään kyllä kokoajan, että milloin tää korttitalo kaatuu.

  saanamy@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Syksy on ollut melkoisen hektistä, mutta täytyy vain löytää aikaa omaan palautumiseen. Eli nyt on ollut pakko karsia vähemmän tärkeät asiat kalenterista pois. Jospa kohta jaksaisi taas paremmin. Seinäkalenteri meiltä vielä puuttuu ensi vuodelle. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Meillä pakka pidetään koossa juurikin pöydällä lepäävän kalenterin avulla! Siitä löytyvät kaikki muistettavat, helppo jokaisen tarkistaa milloin hammastarkastus tai seuraava koe on....tai äidin viikonloppureissu ;-)
  Tämä kalenteri ensivuodelle vielä uupuu, eli valitsen viikkokalenterin ja toivon totisesti, että sen saan!!! Tämä vaan on niin ihana ja kaunis kalenteri!
  Iloa viikkoosi..
  hennamake(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 8. Ensi vuoden seinäkalenteri hakusessa jotta saisi taas vuoden menot järjestykseen!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Yritän nukkua kunnolla minkä työltä ehtii ja liikkua luonnossa.seinäkalenteri olisi tarpeellinen. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Seinäkalenteri olisi ihana :) Syksy on lempi vuodenaikani :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 11. Viikkokalenteri tulisi tarpeen. Kiirettä pitää kahden työn ja sairaanhoitajan opintojen kanssa mutta kyllä kaikesta selviää.

  Sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Seinäkalenteri olisi tarpeellinen :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa niin tutulta ja hetki sitten sivusin samaa aihetta omassa blogissa, tuntuu vain, ettei aika riitä kaikkeen ja on pakko valita mihin sen vähän ajan käyttää. Tsemppiä! <3

  Ehdottomasti mukana arvonnassa, viikkokalenteri olisi mun valinta. :)

  VastaaPoista
 14. Hyvä viikkokalenteri auttaa pysymään aikataulussa. Mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Ruuhkavuodet ovat minulla jo takanapäin, joten nyt on aikaa keskittyä itseensä ja tehdä kaikkea kivaa, vähän matkustella ja huolehtia omasta kunnostaan lenkkeilemällä paljon luonnossa. Viikkokalenteri olisi kiva ja sitä voi samalla pitää päiväkirjana. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle. nina40fi@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Viikkokalenteri olisi kiva. Priorisoiminen on joskus tosi vaikeaa, kun ei haluaisi luopua ehkä turhistakin aikasyöpöistä. Riittävästi unta ja liikuntaa, niin jaksaa paremmin. Ja usein asiat on vain tehtävä alta pois, vitkuttelu tekee sitä huonoa oloa ja aloittaminen käy entistä vaikeammaksi.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Aina tuntuu olevan kiirettä ja aika ei riitä mihinkään tai ainakaan siihen mihinkä haluaisi. Niin paljon olisi mukavaa tekemistä, mutta aina ei vaan ehdi tehdä mitä haluaa. Tuo kalenteri on kyllä tosi ihana, mielelläni Osallistun arvontaan 👍😊 Mukavaa viikon alkua sulle 💓

  VastaaPoista
 18. Mukaan arvontaan, vapaa-aika töiden takia rajoittuu klo 10-14 ja pakko merkitä kalenteriin jokainen ostettava tavara ja soitettava puhelu, etteivät jää tekemättä.
  Normaaleista työajoista haaveillen <3
  Tanja
  aamuntytto@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Ostin jo vaihteeksi viikkokalenterin, siinä jotenkin hahmottaa paremmin asiat ja ne jää mieleen paremmin kuin sähköisessä kalenterissa. Seinäkalenteri tulisi tarpeeseen, kun oman perheen ja vanhojen vanhempien asiat sovittaa yhteen miehen kanssa. 66aurinkoinen@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Ensi vuodelle ei vielä seinäkalenteria ole. Tulisi tarpeeseen arjen ja harrastusrumban pyörityksessä. Lastenkin helppo tarkistaa menot siitä.
  -S-

  VastaaPoista
 21. Olen myös ehdottomasti paperisen kalenterin ystävä, koska siihen on kiva laittaa ylös myös pieniä ei-niin-tärkeitä juttuja. Ottaisin siis voittaessani viikkokalenterin.
  -Kipsuli-
  fredriikka1@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Kalenteri on must. Tuon kalentetin ottaisikin mielellään esiin paikassa kuin paikassa, tämön vuoden liiton kalenterista en niinkään tiedä :D
  paulasmariasblogi@gmail.com
  Ruuhkavuodet tosiaan. Ajatella, että joskus vuosia sitten kuplassani mietin, etten nyt niin edes tarvitsisi omaa aikaa... :D

  VastaaPoista
 23. Valitsisin viikkokalenterin. Olen ihaillut tuota kalenteria jo useissa eri blogeissa! :) kokkonen.heini(at)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mukana arvonnassa. Viikkokalenteri vois olla mun juttu.
  pia_turunen@luukku.com

  VastaaPoista
 25. Pakkaa pitää kasassa perheen yhteinen aika ja kallisarvoinen aika ystävien kanssa maailmaa parannellessa.
  Viikkokalenterille olisi enempi käyttöä...fairytailriver@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Kiireistä on. Minua ilahduttaa, kun saamme miehen kanssa yhdessä arjen soljumaan. Molemmat osallistuvat yhtä paljon. Kalenterisulkeiset pidetään aina sunnuntaisin, jossa on mahdollista sopia myös omista menoista. Minulle on tärkeää, että pääsen liikkumaan itsekseni muutaman kerran viikossa. Se, jos mikä pitää pollan ja pakan koossa.
  Viikkokalenterin valitsisin, jos voittaisin.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 27. Pakkaa yritän pitää kasassa , mutta joskus lipsuu ja se pitää itselle sallia �� viikkokalenteri tulisi tarpeeseen , pkkirsi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 28. Tuo kalenteri on niin kaunis, aivan ihana! Viikkokalenteri ensi vuodeksi minulta vielä puuttuu, joten sellaisen haluaisin voittaa. Toivottelen ihanaa marraskuuta :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Olisipa ihana ylläri saada tuo viikkokalenteri. krkorpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Itse yritän pitää pakan koossa muistamatta myös rauhoittua kaiken paahtamisen keskellä, ja keskittymällä yhteen asiaan kerrallaan.

  juulia.myllykangas@outlook.com

  VastaaPoista
 31. Jos olen ihan rehellinen, niin tämä marras-joulukuu ennen Joulun tuloa on kaikkein hankalin aika vuodesta: Kaamos väsyttää eikä energiat ole entisellään. Ainakin kunnon yöunet on sellainen mistä syksyyn jotenkin saa voimaa. Samoin kirkasvalolamppu, hyvä ruoka, teehetket ja kirppiskierrokset. Ilman kalenteria ei kuitenkaan koskaan pärjää. Tuossa kalenterissa näyttää olevan rentouttavia maisemia. Viikkokalenterin valitsisin
  Kestetään talven yli! :) johanna.tuulia@hotmail.fi

  VastaaPoista
 32. Viikko kalenteri olisi tosi jees :) Meillä pakka pysyy koossa sillä, ettei liian paljon harrasteta eikä suunnitella menoja :D Myö ollaan kotoilijoita :)

  VastaaPoista
 33. Viikolla on paljon kuskauksia ja harrastuksiin menoa, ettei paljon muuta ehdi tehdä. Viikonloppu pyhitetään siivoukseen ja vähän ns. jouten oloon sekä herkutteluun. Yritän, etten pahemmin stressaa...menen omalla painolla. Jos ei joskus huvita lähteä jumpalle tai siivota, teen sen sitten kun on se fiilis. Kalenteri olisi kiva voittaa, olen sitä himonnut...mutten ole vielä raskinnut ostaa.

  VastaaPoista
 34. Oi, tämä on kyllä niin ihana kalenteri, joten tottakai haluan olla mukana arvonnassa. Viikkokalenteri olisi ihana, sillä olen sellainen "kaiken ylös kirjoittaja" <3

  VastaaPoista
 35. Seinäkalenteri; siihen merkitään yhteiset sekä molempien omat menot.
  - Seijahannele hannele.lang@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Pakko olla kalenteri! Niin paljon itellä menoja ja muksuilla. Kaikki ei niin kivojakaan😉
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Kumpi tahansa kalenteri helpottaisi muistamaan tärkeät menot.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Seinäkalenteri helpottaisi huomattavasti kiireen taltuttamista ;)
  sari.weckstrom@luukku.com

  VastaaPoista
 39. Tässähän se menee syyspuuhia tehdessä :) Seinäkalenteri olisi hieno :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 40. No ei se pakka meinaa kasassa täällä pysyäkään... Tuollainen piristävä kalenteri voisii hyvinkin auttaa jäsentämään ajatuksia positiiviseen suuntaan, ja sopisipa ainakin tuo kirjamallinen äidillenikin lahjaksi. :) hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 41. Seinäkalenteri helpottaisi menojen järjestelyä :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Viikkokalenterille löytyisi käyttöä. =)
  leimakuva@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Oi, seinäkalenteri olisi työhuoneeseen ihana ja niin tärkeä! Toiveikkaasti mukana! PäiviSi

  VastaaPoista
 44. Viikkokalenteri ois kiva!:)
  ellaannikai@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Syksy on ollut todella raskas, läheisiä menehtynyt ja onnistuin itsekin sairastumaan vakavasti. Vaan vielä koitan nähdä valon tunnelin päässä ja olen varma, että jotain hyvää tulee tapahtumaan kaiken tämän jälkeen. Viikkokalenteri olisi enemmän mieleen.

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Viikkokalenteri! Kyllä täällä arki joten kuten rullaa kun tarkasti suunnittelee. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 47. Viikkokalenteri!
  Sitä tässä arjen palapelissä kyllä tarvitsee!!

  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 48. Seinäkalenteri on meillä se kaikkein toimivin, koska siitä voi tarkistaa kaikki menot ja muut muistettavat jutut yhdellä silmäyksellä.

  Anne
  (anvarp88@gmail.com)

  VastaaPoista
 49. Seinäkalenterin avulla pysyy arki kasassa! Osallistun kivaan arvontaan.
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 50. Viikkokalenterille olisi tarvetta!
  Se on ehdoton ajanhallinnassa, eikä minulla ole vielä kalenteria ensi vuodelle.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Nyt eka syksy lasten kanssa, kun joka aamu pitää lähteä kellon kanssa jonnekin.
  Ei vielä töihinlähtöä, mutta eskaria, kerhoja, harrastuksia...
  Viikkokalenteri enemmän kuin tervetullut :).
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 52. Ihana blogi ja ihana kalenteri =D taina.paulin@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Viikkokalenteri sopisi paremmin tarpeisiini.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 54. Viikkokalenteri :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Vielä kerkeää osallistua! :D Viikkokalenteri olisi tarpeellinen.
  miisa.mari@hotmail.com

  VastaaPoista
 56. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! KIITOS OSALLISTUJILLE!

  VastaaPoista
 57. Kiitokset, ihana voitto.
  T. Airiina

  VastaaPoista
 58. Toi Fridan kalenteri on niin ihana, tää vuosi oli upea ja innoissani olen selaillut jo tuota uutta ja pianhan sitä pääsee käyttämään.
  jostain syystä bloggerini ei ole tuonut kirjoituksiasi seinälleni joten piti tulla katsomaan että onko vika bloggerissa vai etkö ole kirjoittanut, no joo vika on siis bloggerissa sillä kaikki nämä sun ihanat kirjoitukset ja nyt tämä arvontakin on mennyt minulta ihan sivu suun (samperin nykyaika).
  Tiedän mistä puhut ruuhkavuosissa sekä kiireisessä arjessa. Väsymys ja kellon kanssa kilpaa juokseminen on jo liiankin tuttua ja tää syksy on ollut todella haukottelua enkä ole jaksanut mitään ylimääräistä. Ihanaa uutta viikkoa meille ja koitetaan jaksaa <3

  VastaaPoista

Kiitos! Thank you!

Blogger Template Created by pipdig